2019. augusztus 19.,
hétfő, Huba napja

Ujhelyi mindenképp marad az MSZP listáján

Hír TV

2019. március 22., péntek 11:36

Nem indít vizsgálatot az MSZP Ujhelyi István korrupció gyanús ügyében, a politikus rajta marad a párt EP listáján is - közölte a szocialisták elnöke. A SZEVIÉP KFT egyik tulajdonosa azt nyilatkozta korábban, hogy a cég finanszírozta szívességből Ujhelyi István szőregi házának felújítását. Az MSZP-s politikus továbbra sem válaszol az ezzel kapcsolatos kérdésekre.

Tóth Bertalan elmondta: alaptalan vádaskodásról van szó, ezzel pedig nem akarnak foglalkozni. Az egykor a szocialista párttal jó kapcsolatot ápoló SZEVIÉP KFT egyik tulajdonosa a Délmagyarnak nyilatkozta azt, hogy a közreműködő segítségért cserébe - mintegy 30-40 millió forint értékben újította fel cégük a szocialista Ujhelyi szőregi házát.

Reagáltam a facebookon, és azt szerintem nyugodtan átvehetik, köszönöm szépen a figyelmet – mondta Ujhelyi István, akit az elmúlt napokban többször is kérdeztük a SZEVIÉP-es botrányáról de nem akart válaszolni kérdéseinkre. A szocialista Ep képviselő facebook bejegyzésére hivatkozva hárította kérdéseinket. Posztjában cáfolta az ellene felhozott vádakat.

Ujhelyi csütörtökön Debrecenben tartott sajtótájékoztatót, de a számára kellemetlen kérdésekre itt sem válaszolt.

A politikai kampány úgy látszik elindult ellenem. Ez egy nagyon nagyon durva lejárató karaktergyilkos kampány. Mindent megválaszoltam már a facebookon, tele van hazugságokkal amit a Fidesz média állít és elindítottam a jogi eljárásokat ezzel kapcsolatban. Köszönöm szépen a kérdést– mondta Ujhelyi István. 

Nem indít vizsgálatot az MSZP Ujhelyi István ügyében és a politikus rajta marad a párt EP listáján is. A szocialisták elnöke szerint: alaptalan vádaskodásról van szó, ezzel pedig nem akarnak foglalkozni.

 

„Teljesen alaptalan vádaskodás, ami megjelenik a kormánysajtóban nem számítottunk nagyon másra, hiszen látható, hogy a Fidesz listavezetője bűnözőket adott át Oroszországnak, holott az egyesült államok kért. Nyilván jön a viszont válasz. Semmilyen alapja nincsen. Ujhelyi István meg fogja tenni a szükséges jogi lépéseket, ami ilyenkor szokásos”– mondta Tóth Bertalan.

„Összefonódott itt sajnos itt párt és kampányfinanszírozás politikusok megvesztegetése és egyébként a közpénzeknek a felhasználása.”

A csődbe ment Szeviép egyik tulajdonosa a Délmagyarnak nyilatkozta azt korábban, hogy a cég - segítségéért cserébe - mintegy 30-40 millió forint értékben újította fel a szocialista politikus szőregi házát. Az ügyben kerestük Szeged MSZP-s polgármesterét is, aki a SZEVIÉP korábbi vezetőjének állítása szerint szintén érintett az ügyben, de Botka László sem volt hajlandó válaszolni kérdéseinkre. A szocialista politikus azt mondta a Magyar Hírlap számára már nyilatkozott és a továbbiakban nem kívánja kommentálni az ügyet.

Tiszta vizet kell önteni a pohárba - jelentette ki a Fidesz szegedi elnöke. Bartók Csaba szerint ha bűncselekményre derül fény, akkora az érintetteknek viselniük kell a felelősséget.

„A bűncselekmények a gaztettek azok derüljenek ki. Tudjuk azt, hogy kik a vezetőink, tudjuk azt, hogy kik irányították a cégeket és adják meg azt a szabadságot nekünk a szegedi polgároknak, mindannyiunknak Magyarországon, hogy a jövőben ennek az ismeretében ennek a tükrében tudjunk dönteni”– nyilatkozta Bertók Csaba. 

„Kik azok a szocialista politikusok akik még részesei voltak ezeknek a bizniszeknek?”

A KDNP szóvivője szerint, már régóta lehetett gyanítani, hogy a SZEVIÉP Botka László és Ujjhelyi István közreműködésével központi szerepet játszhatott az MSZP finanszírozásában. Nacsa Lőrinc hangsúlyozta az MSZP EP képviselőjének számos kérdést kellene megválaszolnia.