2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Szinbád

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Ujhelyi István: Újjászervezzük a balatonszárszói találkozót

Csaknem 10 év után ismét megszervezné a baloldal a kultikus balatonszárszói pikniket. Az összejövetelt először 1993-ban szervezte meg Farkasházy Tivadar baloldali humorista, azért, hogy közéleti és politikai szereplők találkozhassanak egymással. A pikniknek hosszú évekig adott otthont saját nyaralójának kertjében, legutóbb 2016-ban. Most Ujhelyi István ismét életre hívná ezt a találkozót, szerinte ugyanis szüksége van erre a közéletnek. Vannak azonban, akik ezzel nem értenek egyet.

  • Ujhelyi István: Újjászervezzük a balatonszárszói találkozót

A rendezvény eleinte egy olyan fórum volt amelyen jobb és baloldali írók, zenészek és politikusok is részt vettek. A szervezők azonban később már nem feltétlenül törekedtek a politikai sokszínűségre, így 2003-tól szinte már csak baloldali szereplők voltak jelen.

Ekkor már Balatonszárszón előfordult, hogy a helyiek nem tetszésüket fejezték ki az összejövetellel kapcsolatban, és ekkor esett meg az is, hogy a HírTV stábját nem engedték be a rendezvényre.

Most azonban csaknem 10 év után ismét életre hívnák a találkozót. A balatonszárszói pikniket most a Margitszigeten rendeznék meg Százszó néven - erről beszélt Ujhelyi István a 24.hu-nak.

A volt szocialista képviselő szerint ugyanis erre rendezvényre szüksége van a közéletnek. Véleményét azonban meglehetősen kevesen osztották még saját térfelén is.

Horn Gábor volt SZDSZ-es politikus a Mandinernek beszélt arról, hogy ő is kapott meghívót erre a rendezvényre de egyelőre ahogy ő fogalmazott kicsi benne az igény a jelenlétre. Szerinte ugyanis az ilyen újramelegített dolgoknak kevés értelme van.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hornung Ágnes: Családbarát intézkedések erősítik az apa-gyermek kapcsolatot

Hornung Ágnes: Családbarát intézkedések erősítik az apa-gyermek kapcsolatot

Magyarország kormánya számos intézkedéssel erősíti az apák szerepét a családokban, mivel aktív jelenlétük a gyermekek fejlődésére, érzelmi jólétére, valamint a családok harmonikus működésére is pozitívan hat - írta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!