2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Újabb varrónők álltak ki a nyilvánosság elé

Nyilvánosság elé álltak azok a varrónők, akik azt állítják, hogy Bíró László fizetés helyett megfenyegette őket. A Hír TV kamerája előtt a nevüket és arcukat is vállaló alkalmazottak elmondták: közösen felhívták a balliberális ellenzék szerencsi országgyűlési képviselő-jelöltjét, aki közölte: ha még egyszer megkeresik, lelövi őket.

  • Újabb varrónők álltak ki a nyilvánosság elé

Néhány hete a HírTV Informátor című műsorának szerkesztőségét kereste fel néhány egykori munkavállaló, hiszen úgy tűnik, Bíró Lászlónak, a tisztességes munkáról és tisztességes bérekről más fogalmai vannak, mint elsőre gondolnánk.

Akkor az arcukat és hangjukat nem vállaló egykori munkavállalók vallottak arról, hogy Bíró László, akit Jakab Péter, a Jobbik elnöke egyenesen a szabadság szimbólumának nevezett,

nemcsak antiszemita nézeteiről híres, hanem arról is, hogy a munkavállalók bérét nem mindig szereti kifizetni, sőt az sem véletlen, hogy senki nem vállalta a felismerhetőséget, hiszen az egykori beosztottakat puskával is megfenyegette már.

Az egykori varrodai dolgozók vallomásai az Informátor szeptember 4-i adásában:

Strómanok vitték csődbe Bíró László cégét

Strómanoknak játszotta át egyik cégét Bíró László, hogy ne kelljen kifizetni a dolgozókat. Az ellenzék szerencsi jelöltjének egykori vállalkozását omladozó, romos házakból felügyelték. Közben a cég 50 millió forintos állami foglalkoztatási támogatást is kapott – számolt be Híradónk.

A nyilvános céges adattárból könnyen kideríthető, hogy számos cég tartozik Bíró Lászlóhoz. Ezek között találunk olyat, amelyik felszámolással vagy kényszertörléssel szűnt meg. Az Informátornak nyilatkozó emberek a Hegyalja Mix Szociális Szövetkezetnél dolgoztak Csernelyen.

A Borsod megyei kis településen 1972-től működött varroda, az évek során többféle vállalati, vállalkozási formában, 2014-től a Bíró László vezette szociális Szövetkezet vette át az azóta már nem üzemelő varroda irányítását.

Bíró a céget 2016-ban átjátszotta egy Móczár János nevű illetőnek, akinek a nevén még kilenc kényszertörlés alatt lévő cég van.

A nyilvános adatok szerint a szövetkezet nem a Borsod megyei településre volt bejelentve, hanem egy XV. kerületi budapesti házba.

Egy tápiószecsői romos épületbe van bejelentve a már kényszer törölt szövetkezet felügyelőbizottságának egyik tagja. 2016-ban azaz már Móczár vezetése alatt jegyezték be. Ám a felügyelőbizottságnak van még egy tagja, aki a cégadatok szerint - Nagykátán lakik. A nőt szintén akkor jegyezték be, amikor már Bíró átjátszotta a céget Móczárnak.

A szövetkezet ellen egyébként 2017-ben rendeltek el végrehajtást.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!