2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Újabb több milliós károkozásra derült fény Terézvárosban + videó

A terézvárosi Fidesz szerint Soproni Tamás megint lebukott, ugyanis súlyos szabálytalanságok miatt kell visszafizetnie, a dollárbaloldal által vezetett VI. kerületi önkormányzatnak, 24 millió forintot az államnak. Egy független önkormányzati képviselő szerint a Momentumos kerületvezető a terézvárosiaknak az eddig okozott 118 millió forintos kárt további 24 millió forinttal növelte.

  • Újabb több milliós károkozásra derült fény Terézvárosban + videó

A hatodik kerületi önkormányzat képviselői egy facebook posztból értesültek róla, hogy a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat felújítására nyert 50 milliós pályázati pénz csaknem felét vissza kell fizetnie az önkormányzatnak súlyos szabálytalanságok miatt.

Bálint György független terézvárosi önkormányzati képviselő rendkívüli ülést hívott össze az ügy tisztázása érdekében.

A rendkívüli testületi ülést azért hívtam össze mivel sajnos Terézvárosban a közbeszerzések terén súlyos jogsértések tapasztalhatók, ráadásul a miniszterelnökségnek vissza kellett, hogy fizessünk pályázati pénzt, azaz 24 millió forintot mivel pályázati szabálysértések történtek – hangsúlyozta a független önkormányzati képviselő.

A terézvárosi Fidesz frakcióvezetője szerint Soproni Tamás egyenesen bujkál, nem hajlandó magyarázatot adni.

Soproni Tamás semmilyen bizonyítékkal, semmilyen levéllel, semmilyen dokumentummal nem tudta alátámasztani. Vagdalkozik facebookon és mi szeretnénk tisztán látni ebben az ügyben ezért csatlakoztunk Bálint Györgynek az előterjesztéséhez, hogy tartsunk egy rendkívüli testületi ülést. Soproni Tamás sajnos bujkál, megfutamodott, nem jött el, nem válaszol az e-mailekre, nem adja ki nekünk ezt a dokumentumot, amiből megtudhatnánk, hogy mi is történt igazából – mondta lindmayer viktor, a terézvárost Fidesz frakcióvezetője.

A rendkívüli testületi ülésen nem jelent meg Terézváros polgármestere, hogy tisztázza a kialakult helyzetet, telefonon pedig nem kívánta kommentálni azt, hogy miért maradt távol.

Soproni Tamás híradónkhoz eljuttatott nyilatkozatában így reagált: A Miniszterelnökség a fideszes városvezetés bűneit fizettetné meg Terézvárossal. Egy 2016-ban indult közbeszerzésről van szó, a beruházásnak 2019. szeptember 7-én kellett volna befejeződnie. Állításuk szerint ehhez a jelenlegi városvezetésnek semmi köze, ezért nem voltak ott a rendkívüli ülése.

A terézvárosi Fidesz arra kéri Soproni Tamást, hogy mutassa be a szóban forgó miniszterelnökségtől kapott levelet és hivatalos dokumentumokkal bizonyítsa állításait.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!