2022. 09. 28. Szerda Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Belföld

Újabb otthonvédő csoport ismerte be kapcsolatát a HaHával

A Koppány csoport alelnöke után a Nem adom a házamat! mozgalom vezetője is elismerte, hogy kapcsolatban állnak a diáktüntetéseket szervező radikális Hallgatói Hálózattal (HaHa). A Magyar Nemzet derítette ki, hogy a HaHa aktivistáinak amerikai szakemberek tartottak tréninget a hatékony nyomásgyakorlás módszereiről. A magukat otthonvédőnek nevező szervezetek folytatták utcai tiltakozásukat a bankok ellen.

20 millió forint szabad felhasználású devizahitelt vett fel a 91 éves Panni néni családja vállalkozási céllal. A magukat befektetőnek kiadó külföldiek azt ígérték, a pénzt kamatostól adják vissza. A havi 200 ezer forintos törlesztőrészletet a család egy évig tudta fizetni, közben a befizetett pénznek és az olasz házaspárnak nyoma veszett. A héttagú családhoz rendőri kísérettel érkezett meg a végrehajtó. Arra hivatkozott, kilakoltatási végzése van. A helyszínen megjelentek a magukat otthonvédőnek nevező Koppány csoport aktivistái is. Az adósok jogi képviselője szerint a hitelt elcsalták a családtól, amit az ügyészség is vizsgált, eredménytelenül.

Ingatlanos a főaktivista

A Koppány csoport tagjai a meghiúsult kilakoltatás után ismét utcára vonultak. Egyik szervezőjük Póka László, a Nem adom a házamat! vezetője, aki ingatlankereskedőként devizaalapú hiteleket is közvetített több bank ügynökeként, máig nem hagyott fel a jelzáloggal terhelt ingatlanok értékesítésével. A férfi ezt el is ismerte a Hír TV kamerái előtt, s elmondta: azt sem bánja, ha ebbe belebukik (mármint, ha kiderül a múltja – a szerk.).

Póka Lászlóék szeptember elején a miniszterelnök házánál éhségsztrájkoltak. A férfi tagadja, hogy a tiltakozó akciót egyeztették a diáktüntetéseket szervező Hallgatói Hálózattal.


A Hír TV Célpont című műsorában a Koppány csoport alelnöke, Balogh István nyíltan beszélt az „otthonvédők” és a radikális hallgatói csoport együttműködéséről. Azt Póka László is elismerte, hogy kapcsolatban állnak a HaHával, amelynek tagjai amerikai szakemberektől sajátították el a hatékony nyomásgyakorlás módszereit.

Az „otthonvédők” többször bankfiókok kirakatait ragasztották be, és a nagykörúton vonultak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Látni és látszódni fontos a közutakon

Látni és látszódni fontos a közutakon

Aki autóba ül az biztosan tudja, hogy a fék, a fényszórók, az irányjelzők, az ablakmosó, és az ablaktörlő ellenőrzése a legfontosabb indulás előtt. Különösen ilyenkor, amikor szürke idő van, és az utak is csúszósak.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!