2020. szeptember 19.,
szombat, Vilhelmina napja

Újabb otthonvédő csoport ismerte be kapcsolatát a HaHával

,

2013. szeptember 23., hétfő 21:52, frissítve: kedd 15:39

A Koppány csoport alelnöke után a Nem adom a házamat! mozgalom vezetője is elismerte, hogy kapcsolatban állnak a diáktüntetéseket szervező radikális Hallgatói Hálózattal (HaHa). A Magyar Nemzet derítette ki, hogy a HaHa aktivistáinak amerikai szakemberek tartottak tréninget a hatékony nyomásgyakorlás módszereiről. A magukat otthonvédőnek nevező szervezetek folytatták utcai tiltakozásukat a bankok ellen.

20 millió forint szabad felhasználású devizahitelt vett fel a 91 éves Panni néni családja vállalkozási céllal. A magukat befektetőnek kiadó külföldiek azt ígérték, a pénzt kamatostól adják vissza. A havi 200 ezer forintos törlesztőrészletet a család egy évig tudta fizetni, közben a befizetett pénznek és az olasz házaspárnak nyoma veszett. A héttagú családhoz rendőri kísérettel érkezett meg a végrehajtó. Arra hivatkozott, kilakoltatási végzése van. A helyszínen megjelentek a magukat otthonvédőnek nevező Koppány csoport aktivistái is. Az adósok jogi képviselője szerint a hitelt elcsalták a családtól, amit az ügyészség is vizsgált, eredménytelenül.

Ingatlanos a főaktivista

A Koppány csoport tagjai a meghiúsult kilakoltatás után ismét utcára vonultak. Egyik szervezőjük Póka László, a Nem adom a házamat! vezetője, aki ingatlankereskedőként devizaalapú hiteleket is közvetített több bank ügynökeként, máig nem hagyott fel a jelzáloggal terhelt ingatlanok értékesítésével. A férfi ezt el is ismerte a Hír TV kamerái előtt, s elmondta: azt sem bánja, ha ebbe belebukik (mármint, ha kiderül a múltja – a szerk.).

Póka Lászlóék szeptember elején a miniszterelnök házánál éhségsztrájkoltak. A férfi tagadja, hogy a tiltakozó akciót egyeztették a diáktüntetéseket szervező Hallgatói Hálózattal.


A Hír TV Célpont című műsorában a Koppány csoport alelnöke, Balogh István nyíltan beszélt az „otthonvédők” és a radikális hallgatói csoport együttműködéséről. Azt Póka László is elismerte, hogy kapcsolatban állnak a HaHával, amelynek tagjai amerikai szakemberektől sajátították el a hatékony nyomásgyakorlás módszereit.

Az „otthonvédők” többször bankfiókok kirakatait ragasztották be, és a nagykörúton vonultak.

Forrás: Hír TV