2021. 10. 19. Kedd Nándor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Újabb leleplező felvétel a Jobbikról

Nemcsak Vona Gábor egykori pártelnök, és Hegedűs Lorántné volt képviselő nyilvánult meg antiszemita módon egy korábbi jobbikos frakcióülésen, hanem más vezető jobbikos politikusok is – írja az origo.hu. Balczó Zoltán, a párt EP-képviselője azt kezdte el bizonygatni, hogy mennyire antiszemita, miután egyik képviselőtársa ezt megkérdőjelezte. Balczó a Jobbik egyik legfontosabb politikusa, tíz éve képviselő Brüsszelben, és most is szerepel a párt uniós választási listáján.

A Jobbik 2012. november 7-i frakcióülésén a párt több vezető politikusa durva, antiszemita kijelentést tett. Vona Gábor akkori pártelnök Szegedi Csanád kapcsán antiszemita utalással Saul-fordulásról beszélt, és azt állította róla, hogy átállt a zsidókhoz, a pártból nemrég kilépett Hegedűs Lorántné pedig arról beszélt, hogy ő a Jobbik zsidóügyi szakértője, és ebből fakadóan megállapította, hogy a „pártjában az egyik zsidó ajnározza a másikat”.

A felvételek szerint Balczó Zoltán, a szervezet egyik legbefolyásosabb politikusa az antiszemitizmusát bizonygatta. Az ülésen a kizárás szélére sodródott Lenhardt Balázs felszólalt saját védelmében, ami során több alkalommal is odaszúrt Balczó Zoltán akkori alelnöknek, a párt EP-képviselőjének. Balczót az zavarta, hogy megkérdőjelezték antiszemitizmusának minőségét, ezért elkezdte bizonygatni, hogy ő igenis zsidóellenes, frakciótársai előtt azzal dicsekedett, hogy benne volt egyszer az antiszemita évkönyvben.

„Nagyon örülök, hogy benne voltam egyszer már az antiszemita évkönyvben, szerkeszti Karsai, nagyon örülök, hogy most idetették az orrom alá a Jeszenszky-támadás kapcsán, Jeszenszky nagy cikkét, hogy a Balczó milyen antiszemita” – a politikus.

Jeszenszky Géza írása 2011 végén jelent meg a HVG-ben. A volt külügyminiszter a többi között azt írta, „úgy látszik, hogy Balczó Zoltán tényleg elhiszi azt a sok antiszemita maszlagot, amivel az internet mellett néhány hazai médiaszereplő is tömi a magyar fejeket”. Jeszenszky Géza írásában azt kifogásolta, hogy Balczó az Országgyűlés alelnökeként élesen támadta a Fideszt és Orbán Viktor miniszterelnököt, amiért „jó viszonyt ápol Izraellel, és súlyt helyez a hazai és külföldi zsidó szervezetekkel folytatandó rendszeres konzultációra”.

(Forrás: origo.hu)

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Megszavazták Szabó Tímea büntetését

A szavazás után a képviselő felállt a helyén, egy fehér pólót viselt, amelynek ugyanaz volt a mintája, mint amilyen molinó miatt megbüntették. 2021. október 19.

Varga Judit: A magyar kormány kiáll a lengyel alkotmánybíróság határozata mellett

Emlékeztetett: Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt, Lengyelországot pedig azért támadják, mert gátat szab a lopakodó uniós hatáskörbővítésnek. 2021. október 19.

4,4 milliárd euróért vásárolná vissza a Liszt Ferenc repülőteret a kormány

A Világgazdaság információi szerint 4.4 milliárd euróért vásárolná meg a Budapest Airportot a magyar kormány. 2021. október 19.

Legfrisebb híreink

Emelkedett az alapkamat

A monetáris tanács a kamatemelési ciklust addig folytatja, ameddig az inflációs kilátások fenntartható módon a jegybanki célon stabilizálódnak, és az inflációs kockázatok a monetáris politika időhorizontján újra kiegyensúlyozottá válnak.

Harc az éhezés ellen

Tartós élelmiszereket gyűjtenek a Miskolci Egyetem hallgatói az Egyetemek harca az éhezés ellen című programban.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!