2023. 01. 28. Szombat Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

41. AGROmashEXPO Kiállítás - Szabad Föld - A magyar vidék la 11:05

Belföld

Újabb leleplező felvétel a Jobbikról

Nemcsak Vona Gábor egykori pártelnök, és Hegedűs Lorántné volt képviselő nyilvánult meg antiszemita módon egy korábbi jobbikos frakcióülésen, hanem más vezető jobbikos politikusok is – írja az origo.hu. Balczó Zoltán, a párt EP-képviselője azt kezdte el bizonygatni, hogy mennyire antiszemita, miután egyik képviselőtársa ezt megkérdőjelezte. Balczó a Jobbik egyik legfontosabb politikusa, tíz éve képviselő Brüsszelben, és most is szerepel a párt uniós választási listáján.

  • Újabb leleplező felvétel a Jobbikról

A Jobbik 2012. november 7-i frakcióülésén a párt több vezető politikusa durva, antiszemita kijelentést tett. Vona Gábor akkori pártelnök Szegedi Csanád kapcsán antiszemita utalással Saul-fordulásról beszélt, és azt állította róla, hogy átállt a zsidókhoz, a pártból nemrég kilépett Hegedűs Lorántné pedig arról beszélt, hogy ő a Jobbik zsidóügyi szakértője, és ebből fakadóan megállapította, hogy a „pártjában az egyik zsidó ajnározza a másikat”.

A felvételek szerint Balczó Zoltán, a szervezet egyik legbefolyásosabb politikusa az antiszemitizmusát bizonygatta. Az ülésen a kizárás szélére sodródott Lenhardt Balázs felszólalt saját védelmében, ami során több alkalommal is odaszúrt Balczó Zoltán akkori alelnöknek, a párt EP-képviselőjének. Balczót az zavarta, hogy megkérdőjelezték antiszemitizmusának minőségét, ezért elkezdte bizonygatni, hogy ő igenis zsidóellenes, frakciótársai előtt azzal dicsekedett, hogy benne volt egyszer az antiszemita évkönyvben.

„Nagyon örülök, hogy benne voltam egyszer már az antiszemita évkönyvben, szerkeszti Karsai, nagyon örülök, hogy most idetették az orrom alá a Jeszenszky-támadás kapcsán, Jeszenszky nagy cikkét, hogy a Balczó milyen antiszemita” – a politikus.

Jeszenszky Géza írása 2011 végén jelent meg a HVG-ben. A volt külügyminiszter a többi között azt írta, „úgy látszik, hogy Balczó Zoltán tényleg elhiszi azt a sok antiszemita maszlagot, amivel az internet mellett néhány hazai médiaszereplő is tömi a magyar fejeket”. Jeszenszky Géza írásában azt kifogásolta, hogy Balczó az Országgyűlés alelnökeként élesen támadta a Fideszt és Orbán Viktor miniszterelnököt, amiért „jó viszonyt ápol Izraellel, és súlyt helyez a hazai és külföldi zsidó szervezetekkel folytatandó rendszeres konzultációra”.

(Forrás: origo.hu)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A holokauszt áldozataira emlékezik a világ

A holokauszt áldozataira emlékezik a világ

A szörnyű veszteség egész Európáé és a világé, a magyar zsidóságot ért veszteség pedig az egész nemzeté - jelentette ki Vitályos Eszter a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen. A Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára felidézte: hetvennyolc éve szabadították fel a nácizmus szimbólumává vált lágert, Auschwitz-Birkenaut, ahol minden harmadik áldozat magyar volt.
Telefonos segítség: mondd, hogy koholmány!

Telefonos segítség: mondd, hogy koholmány!

A rendőrség már nyomoz az Eötvös József Gimnáziumban kirobbant botrány miatt, amely szerint félmillió forintért felvételi nélkül is be lehetett kerülni az Eötvös József Gimnáziumba.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!