2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Újabb jobbikosok hagyták el a pártot

Nem volt hajlandó a Hír TV kérdéseire válaszolni a Jobbik alelnöke. Z. Kárpát Dánielt annak kapcsán kérdeztük, hogy újabb hat debreceni Jobbik tag jelentette be kilépést a pártból, amelynek ezzel meg is szűnhet az alapszervezete a városban. Az elmúlt héten a Jobbik vezető politikusai közül Bencsik János és Szávay István léptek ki a pártjukból, majd követte őket Lokody Levente, az erdélyi Maros megyei alapszervezet vezetője is.

  • Újabb jobbikosok hagyták el a pártot

Jakab Péter elnökké választása óta folyamatosan fogy a Jobbik. A párt vezető politikusai közül Bencsik János és Szávay István is távozott már. De kilépett Lokody Levente, az erdélyi Maros megyei alapszervezet vezetője is. Szerinte ugyanis az új elnök mostantól a baloldali pártokkal való szövetségkötés érdekében nem tart igényt nemzetpolitikára. A debreceni elnök, Bogdán Szabolcs is bejelentette, hogy a Jobbikon belüli bolsevik típusú leszámolások és a nemzeti értékelvű politizálás teljes feladása miatt a jövőben nem tud együtt dolgozni a Jakab Péter vezette elnökséggel. A helyi elnököt 5 debreceni jobbikos is követte.

Pénteken a párt ifjúsági tagozatának tatai, egyben Komárom-Esztergom megyei elnöke is búcsút intett a Jobbiknak és újabb hat debreceni tag jelentette be kilépést a pártból, amelynek így akár meg is szűnhet az alapszervezete a városban.

A Jobbik a kilépések után közleményben cáfolta, hogy megszűnne a debreceni alapszervezet. Mit írják a működés folyamatos, minden a szabályoknak megfelelően történik.

A Jobbik alelnöke nem kívánt válaszolni a Hír Tv témában feltett kérdéseire. Z. Kárpát Dániel arra hivatkozott, hogy a Hír Tv nem tudósított korrekt módon az elmúlt időszakban a párt belügyeiről. Mint mondta nem kívánja a párt belső vitáit kivinni a nyilvánosság elé.

A Mi hazánk alelnöke arról számolt be híradónknak, hogy már érkezett hozzájuk megkeresés a most kilépő Jobbikosoktól, de neveket nem árult el. Dócs Dávid kiemelte: a most kilépőket nem veszik át a Mi Hazánkba.

Szerettük volna megtudni Sneider Tamástól, a Jobbik volt elnökétől, hogy ő mit gondol, miért hagyják ott egyre többen a pártot, azonban a volt elnök nem reagált megkeresésünkre.

A közelmúltban a Mandinernek adott interjújában azonban arról beszélt, hogy most sokkal központosítottabb, szűkebb vezetésre szabott az irányítási rendszer, mint korábban. A pártját a DK-hoz hasonlította, mint mondta: a DK is ilyen, hiszen Gyurcsány Ferenc személyére épül, így elég diktatórikusnak mondható.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Németország újabb támogatást sürget Ukrajnának + videó

Németország újabb támogatást sürget Ukrajnának + videó

Sajtóhírek szerint ahhoz, hogy Ukrajna vissza tudja verni a Föderáció támadásait, sürgős katonai támogatásra van szüksége. Ennek megoldására további források biztosítását sürgeti Németország - számolt be a Bild című német napilap.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Spanyol szövetségesének üzent Orbán Viktor

Spanyol szövetségesének üzent Orbán Viktor

Sok patrióta harcosra van szükségünk Európában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök videóüzenetében, amelyet a jobboldali spanyol Vox párt EuropaViva24 elnevezésű politikai nagygyűlésén vetítettek le Madridban vasárnap.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!