2021. május 11.,
kedd, Ferenc napja

Újabb hírhamisítási botrányba futhatott bele az MSZP

Hír TV

2020. július 5., vasárnap 17:13

Újabb hírhamisítási botrányba keveredhetett az MSZP. A párthoz szorosan köthető propagandalap közölt egy interjút, amelyben egy állítólagos tanácsadó azt mondta, hogy a március végén érkezett kínai védőfelszereléseket ki sem csomagolták itthon, rögtön tovább vitték külföldre. A külügyminisztérium és a Innovációs és Technológiai minisztérium cáfolta ezt.

Több mint 3 millió maszkot és 86 lélegeztetőgépet hozott repülő Kínából még március 24-én.

A szállítmányt Orbán Viktor miniszterelnök személyesen köszönte meg és vette át a Liszt Ferenc reptéren.

Az MSZP-hez köthető propagandalapnak a Hírklikknek egy magát tanácsadónak nevező férfi azt nyilatkozta, hogy ő is ott volt az átvételnél, ám neki azt mondták, hogy a védőfelszereléseket ki sem csomagolják, hanem egyenesen viszik tovább külföldre.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium, illetve az Innovációs és Technológiai Minisztérium ezt tagadta. Mint mondták a Kínából érkezett egészségügyi szállítmányok a landolást követően először vámraktárba kerültek, majd az Állami Egészségügyi Ellátó Központ raktárába szállították ezeket.

De nem ez volt az egyetlen álhír, amit a szocialista propaganda lap közölt a cikkben. Az állítólagos tanácsadó, Németh Károly azt is mondta, hogy Magyarországon is elérhető egy olyan csodagép, ami 8 perc alatt kimutatja a koronavírust. Azt nyilatkozta, ezzel kapcsolatban megkereste: Kásler Miklós minisztert, Horvát Ildikó államtitkárt, Szlávik János infektológust és Jakab Ferenc professzort is, akik állítólag dicsérték a gépet – ám a Magyar Nemzet értesülései szerint ez nem igaz.

A Norcros Hungary Kft. -nek - aminek Németh a tanácsadója - egy budapesti épületben van a székhelye – ahol egyébként több száz kényszertörlés alatt álló cég is van bejelentve. A vállalkozást – ami az állítólagos csodamasinát ajánlja - idén május 11-én alapították.

Nacsa Lőrinc kijelentette: az ellenzék kivonta magát a járvány elleni védekezésből azt csak hátráltatták és most is csak álhíreket terjesztenek.

Nem ez volt a baloldal első esete az álhírekkel. A szocialisták közül például korábban többen belebuktak az elhíresült 2013-as bajai videó botrányba.

Egy videót hozott nyilvánosságra a hvg.hu 7 évvel ezelőtt, bizonyítékként, hogy a Fidesz szavazatokat vásárolt a bajai időközi önkormányzati választáson. A felvételen 200 ezer forintot és tűzifát ígértek a romáknak, ha Kovács Csabára, a fideszes jelöltre adják le a voksukat. Az MSZP választási csalásról beszélt, a videóról azonban a rendőrség megállapította, hogy hamis, a szálak pedig a szocialistákhoz vezettek.

Legutóbb néhány hete került nyilvánosságra az a felvétel, amelyen a szocialisták politikusa egy magát mentőtisztnek nevező nővel beszélget a kórházi ágyak felszabadításáról. Nem sokkal később kiderült: Németh Athina neve egyetlen egészségügyi nyilvántartásban sem szerepel, az Országos Mentőszolgálatnál nem ismerik és nem tudta igazolni egészségügyi végzettségét – az ügyben a rendőrség rémhírterjesztés miatt nyomozást indított.

Hír TV