2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Újabb furcsaságok Hadházy alapítványa körül

Újabb furcsa összefonódást talált a Hír TV Hadházy Ákos alapítványa körül. Kiderült, hogy a 24.hu egyik újságírójának, Kovács-Angel Mariannának a férje Hadházy Ákos alapítványának kurátora. Kovács Áron Attila vállalkozása pedig abban az épületben van, ahova az alapítvány postán várja a nemzeti konzultációs íveket. Hadházy tegnap elismerte, hogy ismeri az újságírót, de azt tagadta, hogy a konzultációs ívek gyűjtéséhez Kovács-Angel Mariannának bármi köze lenne. Arról azonban hallgatott, hogy az újságíró férjének nagyon is van, hiszen ő Hadházy Alapítványának vezetője.

  • Újabb furcsaságok Hadházy alapítványa körül

A Városligeti fasor 1. alá várja Hadházy Ákos a konzultációs kérdőíveket. Nem sokkal arrébb, a Lövölde téri házba van bejegyezve egyéni vállalkozóként a 24.hu újságírója, Kovács-Angel Marianna. Az alapítvány és az újságíró között a kapocs, az újságíró férje, Kovács Áron, aki szintén ezen a címen érhető el. Ő Hadházy Alapítványának a kurátora.

Hadházy szerdán elismerte, hogy ismeri az újságírót, de azt tagadta, hogy a konzultációs ívek gyűjtéséhez Kovács-Angel Mariannának bármi köze lenne. Arról viszont hallgatott, hogy az újságíró férjének azonban van, hiszen ő a Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány kurátora.

Bár Hadházy alapítványának székhelye Szekszárdon van, a postafiókhoz tartozó cím ugyanakkor budapesti: a 7. kerületi Lövölde tér 2/a, egy földszinti lakás. Ugyanaz, ahová a két vállalkozást is bejegyezték.

A megadott címen meg is jelent egy szemüveges férfi, aki nem mutatkozott be, de a közösségi oldalra feltöltött fotók alapján nagyon hasonlít Kovács Áronra. A férfi még azt is meg akarta tiltani, hogy becsöngessünk, és interjút kérjünk.

"Postafiókban lakik a 24. hu újságírója, hazudta a HírTV" - ezzel a címmel jelent meg csütörtökön egy cikk a HVG oldalán. Hasonló tartalommal tett közzé írást a Media1.hu is, azt írták: "A HírTV valótlan tartalmú riportot közölt arról, hogy a 24.hu egyik újságírója egy postahivatalban lakik." Ez azonban nem igaz: híradónk nem állította, hogy ez az újságíró lakcíme lenne, emellett a postahivatal címe nem egyezik meg a postafiókhoz tartozó címmel sem.

Megkeresésünkre a 24. hu azt írta, hogy kollégájuknak nincs köze sem Hadházy Ákoshoz, sem a politikus akciójához.

Hadházy ráadásul híradónknak azt mondta, a konzultációs íveket az érkezés után az irodájába viszik át. Csakhogy jogilag a politikus nem működhet közre az alapítvány munkájában, és csak az alapítványi alkalmazott férhetne hozzá a levelekhez.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság szerint aggályos, hogy ha az ívek Hadházyhoz kerülnek. A szervezet elnöke híradónknak megerősítette: az ívek gyűjtésével kapcsolatban már több bejelentés is érkezett.

Nem ez az első akciója Hadházy Ákosnak: a független képviselő az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében akart egymillió aláírást gyűjteni tavaly. Csakhogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálatot indított, mert külföldre kerülhettek magyar állampolgárok adatai. Hadházy-t végül egymillió forintra büntették az akció miatt, és a pénzbüntetés mellett törölnie kell az adatokat is.

Kapcsolódó cikkek:

Törvényileg aggályos lehet Hadházyék akciója

Egymillió forintra büntették Hadházy Ákost

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!