2022. 10. 01. Szombat Malvin napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Globál 23:10

Belföld

Törvényileg aggályos lehet Hadházyék akciója

Felveti a személyes adattal való visszaélés gyanúját, ha a Hadházy Ákos- féle Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány nem tesz közzé tájékoztatót arról, hogy mi lesz a hozzájuk érkező nemzeti konzultációs íveken szereplő adatokkal - mondta a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság elnöke a Hír TV-nek. Péterfalvi Attila szerint az további adatvédelmi aggályokat is felvet, ha az ívek az alapítványtól Hadházy Ákoshoz kerülnek.

  • Törvényileg aggályos lehet Hadházyék akciója

Két hete jelentette be újabb akcióját Hadházy Ákos. Azt mondta: azért gyűjtik össze a konzultációs íveket, mert meg akarják mutatni, hogy mit kell tenni a propagandával. Az ívek gyűjtésében részt vesz a Hadházy által létrehozott Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány, amely a politikus szekszárdi címére van bejelentve, de Facebook-oldalán egy postafiók címet is megadott.

Szerdán Vas megyében gyűjtötte az íveket Hadházy és csapata, a politikus stábunknak is megismételte a már említett postafiók címet.

Csakhogy a megadott postafiók nem szerepel a Alapítvány hivatalos irataiban, ráadásul az elérhető adatok alapján – furcsa módon - a hozzá tartozó címen az egyik balliberális portál, a 24. hu egyik újságírója van bejelentve.

A politikus elismerte, hogy ismeri az újságírót, de azt állítja, hogy semmi köze az akciójához.

Ez pedig a személyes adattal való visszaélés gyanúját veti fel

- a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság elnöke szerint. Péterfalvi Attila a Hír TV-nek azt mondta: az alapítványnak közzé kellene tennie, hogy milyen célból gyűjti az adatokat és mi lesz annak a sorsa. Az pedig további adatvédelmi aggályokat is felvet, ha az ívek az alapítványtól Hadházy Ákoshoz kerülnek.

A Századvég jogi szekértője Hadházy akciója akár még a BTK-ba is ütközhet.

Kerestük telefonon az újságírót, akinek a címére gyűjtik a konzultációs íveket, de adásunkig nem értük el. A lap főszerkesztője kérdéseinkre csak annyit válaszolt, hogy kollégájuknak nincs köze a politikus akciójához, arról viszont nem írt, hogy munkatársuk kapcsolatban áll-e a független országgyűlési képviselővel.

 

Jogszabályt sérthet Hadházy ÁkosEgymillió forintra büntették Hadházy Ákost

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!