2023. 02. 01. Szerda Ignác napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Törvényileg aggályos lehet Hadházyék akciója

Felveti a személyes adattal való visszaélés gyanúját, ha a Hadházy Ákos- féle Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány nem tesz közzé tájékoztatót arról, hogy mi lesz a hozzájuk érkező nemzeti konzultációs íveken szereplő adatokkal - mondta a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság elnöke a Hír TV-nek. Péterfalvi Attila szerint az további adatvédelmi aggályokat is felvet, ha az ívek az alapítványtól Hadházy Ákoshoz kerülnek.

  • Törvényileg aggályos lehet Hadházyék akciója

Két hete jelentette be újabb akcióját Hadházy Ákos. Azt mondta: azért gyűjtik össze a konzultációs íveket, mert meg akarják mutatni, hogy mit kell tenni a propagandával. Az ívek gyűjtésében részt vesz a Hadházy által létrehozott Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány, amely a politikus szekszárdi címére van bejelentve, de Facebook-oldalán egy postafiók címet is megadott.

Szerdán Vas megyében gyűjtötte az íveket Hadházy és csapata, a politikus stábunknak is megismételte a már említett postafiók címet.

Csakhogy a megadott postafiók nem szerepel a Alapítvány hivatalos irataiban, ráadásul az elérhető adatok alapján – furcsa módon - a hozzá tartozó címen az egyik balliberális portál, a 24. hu egyik újságírója van bejelentve.

A politikus elismerte, hogy ismeri az újságírót, de azt állítja, hogy semmi köze az akciójához.

Ez pedig a személyes adattal való visszaélés gyanúját veti fel

- a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság elnöke szerint. Péterfalvi Attila a Hír TV-nek azt mondta: az alapítványnak közzé kellene tennie, hogy milyen célból gyűjti az adatokat és mi lesz annak a sorsa. Az pedig további adatvédelmi aggályokat is felvet, ha az ívek az alapítványtól Hadházy Ákoshoz kerülnek.

A Századvég jogi szekértője Hadházy akciója akár még a BTK-ba is ütközhet.

Kerestük telefonon az újságírót, akinek a címére gyűjtik a konzultációs íveket, de adásunkig nem értük el. A lap főszerkesztője kérdéseinkre csak annyit válaszolt, hogy kollégájuknak nincs köze a politikus akciójához, arról viszont nem írt, hogy munkatársuk kapcsolatban áll-e a független országgyűlési képviselővel.

 

Jogszabályt sérthet Hadházy ÁkosEgymillió forintra büntették Hadházy Ákost

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megcsappant Gyurcsány Ferenc pénze

Megcsappant Gyurcsány Ferenc pénze

Köddé vált Gyurcsány Ferenc vagyonának egy része, Hadházy Ákos Bécsben vásárolt ingatlant, de titkolja az állatklinikája bevételeit - ez derült ki az országgyűlési képviselők 2022-es bevallásaiból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szavazás

Szavazás

Hajlandó lesz-e Brüsszel áttérni a szigorúbb magyar vagyonnyilatkozati rendszerre?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!