2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Törvényileg aggályos lehet Hadházyék akciója

Felveti a személyes adattal való visszaélés gyanúját, ha a Hadházy Ákos- féle Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány nem tesz közzé tájékoztatót arról, hogy mi lesz a hozzájuk érkező nemzeti konzultációs íveken szereplő adatokkal - mondta a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság elnöke a Hír TV-nek. Péterfalvi Attila szerint az további adatvédelmi aggályokat is felvet, ha az ívek az alapítványtól Hadházy Ákoshoz kerülnek.

  • Törvényileg aggályos lehet Hadházyék akciója

Két hete jelentette be újabb akcióját Hadházy Ákos. Azt mondta: azért gyűjtik össze a konzultációs íveket, mert meg akarják mutatni, hogy mit kell tenni a propagandával. Az ívek gyűjtésében részt vesz a Hadházy által létrehozott Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány, amely a politikus szekszárdi címére van bejelentve, de Facebook-oldalán egy postafiók címet is megadott.

Szerdán Vas megyében gyűjtötte az íveket Hadházy és csapata, a politikus stábunknak is megismételte a már említett postafiók címet.

Csakhogy a megadott postafiók nem szerepel a Alapítvány hivatalos irataiban, ráadásul az elérhető adatok alapján – furcsa módon - a hozzá tartozó címen az egyik balliberális portál, a 24. hu egyik újságírója van bejelentve.

A politikus elismerte, hogy ismeri az újságírót, de azt állítja, hogy semmi köze az akciójához.

Ez pedig a személyes adattal való visszaélés gyanúját veti fel

- a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság elnöke szerint. Péterfalvi Attila a Hír TV-nek azt mondta: az alapítványnak közzé kellene tennie, hogy milyen célból gyűjti az adatokat és mi lesz annak a sorsa. Az pedig további adatvédelmi aggályokat is felvet, ha az ívek az alapítványtól Hadházy Ákoshoz kerülnek.

A Századvég jogi szekértője Hadházy akciója akár még a BTK-ba is ütközhet.

Kerestük telefonon az újságírót, akinek a címére gyűjtik a konzultációs íveket, de adásunkig nem értük el. A lap főszerkesztője kérdéseinkre csak annyit válaszolt, hogy kollégájuknak nincs köze a politikus akciójához, arról viszont nem írt, hogy munkatársuk kapcsolatban áll-e a független országgyűlési képviselővel.

 

Jogszabályt sérthet Hadházy ÁkosEgymillió forintra büntették Hadházy Ákost

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

A parlamenti államtitkár hangsúlyozta: "Láthatóan idén sokkal több eljárást indítottak az oltások ellen és sokkal szervezettebbek. Álhíreket terjesztenek, részletes leírásokat tesznek közzé az interneten, hogyan kell akadályozni az oltás beadását. Ez óriási felelőtlenség."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!