2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Bayer show 21:10

Belföld

Újabb ellenzéki taktika

Egész váratlan és érdemi változás állt be a hétvégén a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnál: miután Kovács Gergő társelnök szerint a párt úgy döntött, lépjen vissza a XII. kerületi önkormányzatban való indulástól, Döme Zsuzsannával együtt lemondott a társelnöki posztról.

  • Újabb ellenzéki taktika

A Kutyapártot 2006-ban alapították, 2014-ben jegyezték be pártként, Kovács Gergely azóta volt a kifejezetten viccpártként tevékenykedő formáció elnöke.

Az elmúlt időszakban a párt előrébb lépett a közvéleménykutatásokban, aligha függetlenül az ellenzékkel szembeni társadalmi elégedetlenségtől. Ezzel párhuzamosan elkezdtek komolyodni:

míg korábban szinte csak tréfálkozó interjúkat adtak, Kovács Gergő és társai egyre „normálisabb” hangvételt ütöttek meg.

Ugyanakkor a hagyományos ellenzéki pártoktól továbbra is távolságot tartottak.

Aztán kiderült, az EP-választásra olyan listát állítanak, melynek élén a Soros-világhoz kötődő, korántsem „vicces” aspiránsok állnak, ezzel párhuzamosan pedig egyre nagyobb lett a nyomás rajtuk, működjenek együtt a balliberális formációkkal.

Az önállóság bizonyításának kiemelt terepe volt a Hegyvidék, ahol Kovács az elmúlt években igen aktív volt, alappal próbálkozhatott a polgármesteri székért való indulással.

Csakhogy a többi ellenzéki párt nem állt be mögé, igaz az MKKP is kifarolt a Belvárosban Juhász Péter mögül, amint megérkezett a Momentum támogatása. A jelek szerint a különutasságnak és a viccelődésnek vége: a Kutyapártnak is be kell állnia a sorba.

Ennek mikéntjéről épp a minap közölt a Mandiner részletes elemzést, s a jelek szerint a folyamatok még annál is hamarabb elkezdenek ennek megfelelően alakulni, mint gondoltuk volna.

A lengyel alakulásokat kvázi példaként alapul véve: habár Gyurcsány Ferenc a legelutasítottabb politikus, pártját a kormánnyal szemben álló oldal vezető erejeként tartják számon, és a parlamenti ellenzéki pártok többsége függ tőle. A DK holdudvara túlnyúlik a szervezet határain, az MSZP–SZDSZ-koalíciós együttműködéstől eredeztethető, erre utalnak a momentumos, párbeszédes kötődések, kapcsolati rendszerek.

Akik ebből nem kérnek, azoknak kínál alternatívát az MKKP.

Ezt támasztja alá a Nézőpont Intézet kutatása: a baloldali szavazók és az MKKP szimpatizánsai egyaránt 90 százalékos arányban elégedetlenek Orbán Viktorral, ám

a párt hívei 72 százalékos arányban mondanak nemet Gyurcsányra is, a többi baloldali erő szimpatizánsai viszont csak 49 százalékban.

A teljes cikket a Mandiner.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Átadták a felújított református templomot Tisztabereken

Átadták a felújított református templomot Tisztabereken

Mára mi, magyarok maradtunk az egyik utolsó - ha nem éppen az utolsó - templomépítő nemzet a "templomromboló" Európában - jelentette ki a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár a felújított református imaház átadásán vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Tisztabereken.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!