2020. február 24.,
hétfő, Szökőnap napja

Újabb ellentmondások Kispesten

Hír TV

2019. december 28., szombat 11:51

Két hónapos késés után januárban mégis felállhat a kispesti korrupciót vizsgáló bizottság. A baloldali pártok most abban nem értenek egyet, ki kezdeményezte a vizsgálatot. A helyi LMP szerint ők, mert szerintük nem lenne szerencsés, ha a polgármester maga ellen folytatna vizsgálatot. Az MSZP-s Gajda Péter szerint azonban ez nem igaz. A Fidesz bohózatnak tartja a történteket.

 

Az önkormányzati választás előtt nem sokkal robbant ki a kispesti korrupciós botrány. A Hír TV és a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott felvételeken Lakner Csaba a kerület akkori és mostani polgármesteréről is terhelő dolgokat állít.

Több mint két hónappal a botrány kirobbanása után bizottság felállítását kezdeményezte Ferenczi István Kispest LMP-s önkormányzati képviselője. A testület feladata az lesz, hogy a Lackner-féle videó és hangfelvételeket kivizsgálja. Ferenczi István arról is beszélt, hogy a hangfelvételek életszerűségét alátámasztja az, hogy az ott elhangzott állítások sorban egymás után valóra válnak.

A polgármester nem tart attól, hogy a bizottság bármi rá nézve kellemetlen ügyet felderíthet, igaz az LMP-s képviselő állításával ellentétben, Gajda Péter azt állítja, ő kezdeményezte a vizsgálóbizottság felállítását.

Ismét egy baloldali bohózat szemtanúi lehetünk

– így kommentálta a bizottság felállítása körüli ellentmondásokat Dódity Gabriella, Kispest fideszes önkormányzati képviselője.

A korrupciós botrány hang és videofelvételeit már a hatóságok is vizsgálják.

Hír TV