2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

EB Sporthírek 15:25

Belföld

Újabb bődületes hazugságok hazánkról + Videó

Cigánygettókról és kényszermunkatáborokról beszélt az egyik hazai roma szervezet vezetője, a Sky Italia Magyarországról szóló riportjában. Az összefoglaló Európa legsötétebb pontjának nevezte Magyarországot, ahol egyre nagyobb az idegengyűlölet.

Magyarország és Európa félelmei címmel közölt riportot a Sky Italia. A helyszíni tudósításban a televízió riportere Európa legsötétebb pontjának nevezte Magyarországot, amely az antidemokrácia és az idegengyűlölet irányába csúszik. Az egyik hazai cigány szervezet vezetője pedig azt mondta, a romákat kényszermunkatáborokba zárják Magyarországon.


„A Fidesz politikája nagyon-nagyon hasonlít a Jobbikéhoz. Számukra ha egy roma születik, az már bűnöző – fogalmazott Daróczi Ágnes, – azt mondják, hogy a romák semmilyen munkához sem értenek. És ki a felelős az iskolákban elérhető oktatási színvonalkülönbségért, amit a romákat sújtja? Úgynevezett munkahelyeket teremtenek, és a kormánynak joga van ezeket a dolgozni akaró személyeket otthonuktól nagyon messzire elküldeni, ahol a rendőrség szigorú megfigyelése alatt vannak és konténerekben élnek. De hát mik ezek, ha nem kényszermunkatáborok?! Ez Orbán Viktor ajánlata a munkára” – nyilatkozta a Phralipe Független Cigány Szervezet alelnöke.

A Sky Italia szerint az alkotmány hatályba lépésének másnapján Magyarország posztkommunista történetében precedens nélküli, százezres tüntetés tartottak. A kormány mellett kiálló, későbbi tüntetésről viszont már elfeledkeztek. Az összefoglaló szerint a Klubrádió volt az ország egyetlen független rádiócsatornája, de frekvenciáját visszavonták.

A korábban Gyurcsány Ferenc mellett kiálló Vásárhelyi Mária szerint önkényuralmi rezsim van Magyarországon: „másfél éve haldoklik a demokrácia Magyarországon, és egy önkényuralmi rezsim vette kezdetét. Bár nem beszélhetünk még igazi diktatúráról, de közel vagyunk hozzá, és már önkényuralmi rezsimben élünk”.

A riportban csak a baloldalhoz köthető újságírók, szerkesztők szólaltak meg, a Sky Italia a kormány véleményére nem volt kíváncsi. Ahogy a riportalanyok nevére sem, Daróczi Ágnes és Vásárhelyi Mária nevét is elütötték a szerkesztők.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!