2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Tiltott absztraktok 11:00

Belföld

Újabb baloldali vezetésű kerületben lesznek megszorítások

A baloldal vagy soha nem kezelt válságot, vagy nem oldott meg válságot - így reagált Simicskó István országgyűlési képviselő arra, hogy újabb baloldali vezetésű kerületben lesznek megszorítások. Legutóbb László Imre, Újbuda DK-s polgármestere jelezte, hogy kerületében jelentősen megemelik az építmény- és telekadót.

  • Újabb baloldali vezetésű kerületben lesznek megszorítások

Újabb baloldali vezetésű budapesti kerületben lesznek megszorítások. László Imre Újbuda DK-s polgármestere közösségi oldalán jelezte, a vállalkozásokat és a gazdagokat érintő építmény és telekadót emelik meg januártól a 11. kerületben.

A mintegy 30 százalékos emeléssel számítások szerint csaknem 1,2 milliárd forintot vonnak el a helyi vállalkozásoktól és magánszemélyektől. A megszorítások januártól lépnek életbe. A polgármester azonban megjegyezte, a szigorító intézkedések csak ideiglenesek. Az ügyben kerestük László Imrét, de nem értük el.

Újbuda baloldali vezetése magán nem spórol, az építmény és telekadót azonban megemeli- erről beszélt a Mi Hazánk Mozgalom önkormányzati képviselője. Novák Előd szerint kifizetőhelynek használják a DK fellegvárának számító önkormányzatot. Hozzátette, mindezt a helyi lakosokkal és adófizetőkkel akarják megfizettetni, a járványhelyzetet pedig arra használja a balliberális önkormányzat, hogy megszorításokat hajtson végre.

Vagy nem kezeltek még sohasem válságot, ehhez képest igen erőteljesen kioktatják a kormányt és folyamatos támadás alatt vagyunk, vagy pedig nem oldottak meg válságot.

– így reagált a változtatásra a térség országgyűlési képviselője. Simicskó István szerint a rendszerváltás óta nem volt példa arra, hogy majdnem 30 százalékkal emeljék az építmény- és telekadót. A politikus megjegyezte: a baloldali válságkezelés az mindig megszorításokból áll.

Újbuda mellett a IX. kerületben is megszorítások lesznek. Ferencvárosban Baranyi Krisztina baloldali polgármester szintén jelezte, ott is emelik az építmény- és a telekadót is, de hatszorosára nő a parkolási engedélyek összege és megemelik majd a területfoglalásért fizetendő összeg is.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

KIM: Tovább erősödik a magyar szakképzési modell

KIM: Tovább erősödik a magyar szakképzési modell

A megújult magyar szakképzési rendszer eredményességét igazolja, hogy Európa-bajnoki ezüstérmesek vagyunk, és a nyolcadik osztály után legtöbben a szakképzést választják - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) kedden az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!