2021. február 28.,
vasárnap, Elemér napja

Baranyi a lakosságot sarcolja a pandémia alatt

Magyar Nemzet

2020. november 30., hétfő 11:18

Baranyi Krisztina, Ferencváros baloldali polgármestere a rendkívüli jogrendet arra használja, hogy adókat emeljen és megsarcolja a kerületi családokat – közölte a Magyar Nemzettel a ferencvárosi Fidesz. A baloldali polgármester egy személyben döntött építmény- és a telekadó emelésről, és a parkolási engedélyek kiadása is kétezer forintról tizenkétezer forintra emelkedik.

Felháborító, hogy Baranyi Krisztina, Ferencváros baloldali polgármestere a rendkívüli jogrendet arra használja, hogy adókat emeljen és megsarcolja a kerületi családokat. Baranyi Krisztina november 25-én egyszemélyben döntött arról, hogy megemeli az építmény- és a telekadót, amelytől a ferencvárosi baloldali városvezetés több mint 210 millió forint bevételt remél – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Fidesz ferencvárosi szervezete.

Megjegyezték:

Baranyi Krisztina a kerületi gépjárműtulajdonosokat is megsarcolja: rájuk autónként 10 ezer forintos pluszterhet ró. Az éves parkolási engedély díját ugyanis 2 ezer forintról a hatszorosára, 12 ezer forintra emelte, annak érvényességi idejét pedig két hónappal lerövidítette.

– Teszi Baranyi Krisztina mindezt akkor, amikor az embereknek nem újabb terhekre, hanem éppen segítségre lenne szükségük.

Míg a kormány a családokat, vállalkozásokat, munkahelyeket védő intézkedéseket hoz nap mint nap, addig a baloldal a megszokott receptjét alkalmazza: a megszorításokat

– áll a helyi kormánypárt közleményében.

– Felszólítjuk Baranyi Krisztinát, hogy fejezze be ferencvárosiak sanyargatását, és vonja vissza az adóemelésekről és az éves parkolási hozzájárulás díjának emeléséről szóló rendeleteket

– jelentette ki a ferencvárosi Fidesz-KDNP frakció.

Magyar Nemzet/Hír TV