2024. 06. 21. Péntek Alajos, Leila napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Új templomot szenteltek Egerben

Új templomot szenteltek vasárnap Egerben, ami az Egri Főegyházmegye, a kormány és a város összefogásával épülhetett meg. A katolikus egyház neokatekumenális közössége egy olyan missziós központtal lett gazdagabb, amely a mai kor igényeinek is megfelelve, nemcsak templomként, hanem közösségi térként is szolgálni tudja majd a híveket. Egy lakótelep szívében, egy korábban bútorboltként, majd edzőteremként működő épületben szentelték fel Eger új templomát, a Szent II. János Pál Missziós Központot.

  • Új templomot szenteltek Egerben

Az Egri Főegyházmegye több évtizedes törekvését követve, 2016-ban kezdődtek el a tárgyalások, hogy Eger Felsővárosának lakótelepén templom épülhessen.

A Neokatekumenális Út missziós központját dr. Ternyák Csaba egri érsek, és Mieczyslaw Mokrzycki a Lembergi Főegyházmegye érseke szentelte. A szentmise részeként Szent II. János Pál pápa ereklyéjét is elhelyezték az oltárasztalban. Az eseményen Soltész Miklós államtitkár II. János Pál eszmeiségéről beszélt.

Fölismerte, azt a pusztítást, amit a kommunizmus után sajnos az a vad liberalizmus ad Európának, aminek súlyos következménye a keresztény ellenesség, s a keresztény templomoknak, adott esetben bezárása, megszüntetése. S ezért is óriási nagy öröm, s ezért is hatalmas nagy feladat számunkra az, hogy amikor egyház, állam, kormány, és a város össze tud fogni, akkor templomok megújulnak, és újak is épülnek.

Az Egri Főegyházmegye beruházását a kormány 250 millió forinttal támogatta.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint Magyar Péter kiírta a politikából a DK-t és a Momentumot is?
A holokauszt áldozataira emlékeznek Szegeden

A holokauszt áldozataira emlékeznek Szegeden

A holokauszt szegedi mártírjaira emlékeznek vasárnap, majd a következő hetekben a szegedi és a város környéki áldozatok deportálásának nyolcvanadik évfordulója alkalmából - tájékoztatta a Szegedi Zsidó Hitközség az MTI-t.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!