2022. 10. 01. Szombat Malvin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 22:50

Belföld

Új templomot szenteltek Egerben

Új templomot szenteltek vasárnap Egerben, ami az Egri Főegyházmegye, a kormány és a város összefogásával épülhetett meg. A katolikus egyház neokatekumenális közössége egy olyan missziós központtal lett gazdagabb, amely a mai kor igényeinek is megfelelve, nemcsak templomként, hanem közösségi térként is szolgálni tudja majd a híveket. Egy lakótelep szívében, egy korábban bútorboltként, majd edzőteremként működő épületben szentelték fel Eger új templomát, a Szent II. János Pál Missziós Központot.

  • Új templomot szenteltek Egerben

Az Egri Főegyházmegye több évtizedes törekvését követve, 2016-ban kezdődtek el a tárgyalások, hogy Eger Felsővárosának lakótelepén templom épülhessen.

A Neokatekumenális Út missziós központját dr. Ternyák Csaba egri érsek, és Mieczyslaw Mokrzycki a Lembergi Főegyházmegye érseke szentelte. A szentmise részeként Szent II. János Pál pápa ereklyéjét is elhelyezték az oltárasztalban. Az eseményen Soltész Miklós államtitkár II. János Pál eszmeiségéről beszélt.

Fölismerte, azt a pusztítást, amit a kommunizmus után sajnos az a vad liberalizmus ad Európának, aminek súlyos következménye a keresztény ellenesség, s a keresztény templomoknak, adott esetben bezárása, megszüntetése. S ezért is óriási nagy öröm, s ezért is hatalmas nagy feladat számunkra az, hogy amikor egyház, állam, kormány, és a város össze tud fogni, akkor templomok megújulnak, és újak is épülnek.

Az Egri Főegyházmegye beruházását a kormány 250 millió forinttal támogatta.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!