2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia

Következik:

Napindító 04:00

Belföld

Új tantárgy az iskolákban: pénzügyi jártasság

A nemzeti alaptanterv részévé tenné a pénzügyi jártasság oktatását Varga Mihály.

  • Új tantárgy az iskolákban: pénzügyi jártasság

A pénzügyminiszter elmondta, hogy több olyan program is elindult az elmúlt években, ami a diákok pénzügyi tájékozottságát hivatott erősíteni. A tárcavezető hozzátette, a pénzügyi oktatás másik fontos eleme a készpénzkímélő fizetési megoldások, például a bankkártyás fizetés népszerűsítése.

Ötödik éve csináljuk már a pénzhét témahetet, ami a diákok tájékozottságát hivatott erősíteni, ugye ebben a témában csak a tavalyi évben 200ezer fiatal kapott egy olyan anyagot egy olyan ismeretcsomagot amivel talán segíteni tudjuk a pénzügyi döntéseit. A másik ami idén indult egy úgynevezett pilot program szép magyar szóval, ami arról szól, hogy készpénzkímélő fizetési megoldásokat próbálunk az iskolákban keresztül vinni– nyilatkozta a pénzügyminiszter. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult az Országgyűlés Svédország csatlakozásához az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez (NATO). A képviselők 188 igen és 6 nem szavazattal, tartózkodás nélkül hagyták jóvá a csatlakozási jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló törvényt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!