2021. 09. 20. Hétfő Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Új tagokat választott a Magyar Művészeti Akadémia

Megválasztotta új levelező és rendes tagjait a Magyar Művészeti Akadémia. Vashegyi György egyesületi elnök kiemelte: a tagok példaértékű munkát végeznek és az új művészeti közösségek erejét.

17-en levelező, 15-en pedig rendes tagként vehették át a Magyar Művészeti Akadémia oklevelét a Pesti Vigadóban. Az egyesület elnöke történelmi munkának nevezte a Magyarországon kiemelkedő ösztöndíjrendszer működtetését.

A Magyar Művészeti Akadémia olyan sokféle területet magába foglaló intézmény, melynek tagjai külön területeken tevékenykedve, mégis azonos, vagy nagyon hasonló belső iránytűvel rendelkeznek, és ezért intézményesülve átfogóan, nagyobb célokért, hazában, nemzetben gondolkodva hosszú távra meghatározóan tudnak tevékenykedni

- mondta Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke.

A Magyar Művészeti Akadémia ünnepségén taggá választották többek között Eperjes Károly színművészt, Paulik László hegedűművészt, Csurka Eszter képzőművészt, valamint az időközben elhunyt Makkai Ádám költő, műfordítót is.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Óvodát adták át Nekézsenyben

Az új Borsod-Abaúj-Zemplén megyei óvoda 25 férőhelyes, most 16 kisgyermek jár ide. 2021. szeptember 19.

Magyarországon járt a Baptista Világszövetség főtitkára

Habár Magyarországon békében és szeretetben élhetnek a keresztények, a világ számos pontján minden nap szinte a túlélésért kell küzdeniük – emelte ki Elijah Brown. 2021. szeptember 19.

Rusvai Miklós: Októberre begyorsulhat a járvány

Továbbra is az oltatlanok és a 60 év felettiek vannak veszélyben, és ezt támasztják alá a szomszédos országok adatai is. 2021. szeptember 19.

Legfrisebb híreink

Elhunyt Jeles Eszter zsoké

A 21 éves lány szeptember 5-én az Isztambulban rendezett Fegentri női amatőrlovas világbajnokságon szenvedett súlyos balesetet.

Kiütéses ferencvárosi győzelem

A Ferencváros 9-0-ra győzött Hatvanban a labdarúgó MOL Magyar Kupában, és a sorozat legjobb 32 csapata közé jutott, az összecsapáson Myrto Uzuni hat gólt szerzett.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!