2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

Új munkahelyek Törökbálinton

2019. október 10., csütörtök 17:31

Új munkahelyek jönnek létre Törökbálinton, hiszen itt épít új szupermarket-et az egyik üzletlánc. Az építkezések októberben kezdődnek el. Az áruház korszerű külső megjelenéssel és környezetbarát technológiákkal várja majd a vásárlóit.

Ezen a 22 ezer négyzetméteres törökbálinti terülten még fű van, de hamarosan munkagépek fognak itt dolgozni:
Októberben megkezdődik egy 5000 négyzetméteres szupermarket építése.

"Megvan arra az igény, hogy ilyen magas színvonalú élelmiszerlánc Törökbálinton megvesse a lábát. Ez egyébként nemcsak a törökbálintiaknak, hanem a környező településen, akik könnyen meg tudják közelíteni. Tudniillik ez a beruházás Törökbálint északi kapujában, nem bent a lakóövezetben, hanem annak a szélén lesz, tehát mások is könnyen meg tudják majd közelíteni"

- mondta Elek Sándor, Törökbálint polgármestere. 

A szupermarket mellett üzletsorokat, kávézókat, illetve a családok számára egy játszóteret is terveznek. Az elképzelések között szerepel egy termelői piac kialakítása is. A beruházással 32 új munkahelyet teremtenek.

"Az ember, ha a hivatalos KSH adatokat is megnézi, akkor azt látja, hogy az elmúlt 2-3 éveben 6-7 százalékkal nő a vásárlóerő, ami az inflációnál jelentősen magasabb, tehát a kiskereskedelmi forgalom bővülés az elmúlt években rekordokat dönt Magyarországon"

- fogalmazott Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója. 

Az új törökbálinti szupermarket a tervek szerint 2020-ban nyílik meg. Összesen 2 milliárd forintba kerül a beruházás, amit az üzletlánc önerőből valósít meg.

HírTV

 

x
Rendkívüli hír