2021. 12. 09. Csütörtök Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Tüttő Kata korábbi élettársa nyert a BKV többszáz millió forintos pályázatán

A legsötétebb Demszy-Hagyó korszak köszöntött be újra - így reagált a fővárosi Fidesz arra, hogy Tüttő Kata főpolgármester-helyettes egykori milliárdos élettársához köthető cég nyerte a BKV pályázatát. A Közbeszerzési Hatóság honlapján megjelent adatokból kiderül a vállalat több mint 340 millió forintért adhat majd bérbe használt buszokat a BKV-nak. Az üggyel kapcsolatban a Fidesz azonnali válaszokat vár a főpolgármestertől.

A napokban derült fény egy használt buszok bérlésére vonatkozó közbeszerzési eljárás eredményére, amelyet a BKV még április végén írt ki. Az Mfor.hu vette észre, hogy a több mint 340 millió forint értékben kiírt tendert egy olyan cég nyerte meg, amely több szálon kötődik Tüttő Kata főpolgármester-helyettes korábbi élettársához, Leisztinger Tamás milliárdos vállalkozóhoz.

A napvilágot látott információk szerint a pályázat nyertesét, a CR-Facilities Zrt.-t kevesebb mint egy évvel ezelőtt alapították, és mindössze hét nappal a tender ajánlattételi határidejének lejárta előtt jegyezte be a cégbíróság. A nyertes vállalat többségi tulajdonosa a Cratis Ingatlanbefektető Zrt. Ennek tulajdonosa egy olyan offshore cég, amelynek tisztségviselői szorosan kötődnek Tüttő Kata korábbi élettársának cégbirodalmához.

A nyertes cég vezérigazgatóját is megkerestük kérdéseinkkel, azonban nem akart nyilatkozni.

 

A Hagyó-korszak visszatérése Budapesten – így írt az esetről a budapesti Fidesz közösségi oldalán. A fővárosi kormánypárti frakció bejegyzésében Karácsony Gergelyen kérte számon az átláthatóságról tett korábbi ígéreteit és azonnali magyarázatot kértek a főpolgármestertől.

 

Wintermantel Zsolt elmondta: a pályázat számos kérdést felvet. Például Karácsony Gergelynek tisztáznia kell, hogy tudott-e arról, hogy a nyertes cég a főpolgármester-helyetteshez kötődik.

Wintermantel Zsolt elmondta: ha a főpolgármester transzparenciát szeretne, tisztáznia kell a helyzetet és első kézből kell tájékoztatnia a budapestieket. Híradónk Karácsony Gergelyt és Tüttő Katát is kereste az ügyben, de adásunkig nem érkezett válasz a kérdéseinkre.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!