2021. január 17.,
vasárnap, Antal, Antónia napja

Tüttő Kata korábbi élettársa nyert a BKV többszáz millió forintos pályázatán

Hír TV

2020. november 18., szerda 22:05

A legsötétebb Demszy-Hagyó korszak köszöntött be újra - így reagált a fővárosi Fidesz arra, hogy Tüttő Kata főpolgármester-helyettes egykori milliárdos élettársához köthető cég nyerte a BKV pályázatát. A Közbeszerzési Hatóság honlapján megjelent adatokból kiderül a vállalat több mint 340 millió forintért adhat majd bérbe használt buszokat a BKV-nak. Az üggyel kapcsolatban a Fidesz azonnali válaszokat vár a főpolgármestertől.

A napokban derült fény egy használt buszok bérlésére vonatkozó közbeszerzési eljárás eredményére, amelyet a BKV még április végén írt ki. Az Mfor.hu vette észre, hogy a több mint 340 millió forint értékben kiírt tendert egy olyan cég nyerte meg, amely több szálon kötődik Tüttő Kata főpolgármester-helyettes korábbi élettársához, Leisztinger Tamás milliárdos vállalkozóhoz.

A napvilágot látott információk szerint a pályázat nyertesét, a CR-Facilities Zrt.-t kevesebb mint egy évvel ezelőtt alapították, és mindössze hét nappal a tender ajánlattételi határidejének lejárta előtt jegyezte be a cégbíróság. A nyertes vállalat többségi tulajdonosa a Cratis Ingatlanbefektető Zrt. Ennek tulajdonosa egy olyan offshore cég, amelynek tisztségviselői szorosan kötődnek Tüttő Kata korábbi élettársának cégbirodalmához.

A nyertes cég vezérigazgatóját is megkerestük kérdéseinkkel, azonban nem akart nyilatkozni.

 

A Hagyó-korszak visszatérése Budapesten – így írt az esetről a budapesti Fidesz közösségi oldalán. A fővárosi kormánypárti frakció bejegyzésében Karácsony Gergelyen kérte számon az átláthatóságról tett korábbi ígéreteit és azonnali magyarázatot kértek a főpolgármestertől.

 

Wintermantel Zsolt elmondta: a pályázat számos kérdést felvet. Például Karácsony Gergelynek tisztáznia kell, hogy tudott-e arról, hogy a nyertes cég a főpolgármester-helyetteshez kötődik.

Wintermantel Zsolt elmondta: ha a főpolgármester transzparenciát szeretne, tisztáznia kell a helyzetet és első kézből kell tájékoztatnia a budapestieket. Híradónk Karácsony Gergelyt és Tüttő Katát is kereste az ügyben, de adásunkig nem érkezett válasz a kérdéseinkre.

Hír TV