2020. május 28.,
csütörtök, Emil, Csanád napja

Továbbra sem kezdődhet el az útfelújítás Ózdon

Hír TV

2019. március 29., péntek 07:46, frissítve: péntek 09:26

Továbbra sem kezdődhet el az útfelújítás Ózdon, mert a képviselőtestület most sem fogadta el a beterjesztett javaslatot. A helyi Fidesz szerint a város Jobbikos polgármestere csak a baráti képviselők területein javítana utat, Janiczak Dávid viszont azt mondja, szakmai döntés született az érintett utak kiválasztásánál.

Nem fogadta el a múlt héten Ózd képviselőtestülete a 2019-es évre vonatkozó útfelújítási terveket. A Fideszes képviselők ugyanis azt kifogásolták, hogy az utak kiválasztásánál nem történt semmilyen előzetes egyeztetés és szerintük csak olyan politikusok körzetére jutott volna a 150 milliós keretből, akik szimpatizálnak a város Jobbikos polgármesterével.

Hogy lehetséges az, csak matematikailag is, hogy amikor 900 millió szükséges valamire, és van 150, ami nem kevés, hogy akkor abból egy szemernyi sem jut a lakosság felének– véli Vitális István független önkormányzati képviselő. 

Janiczak Dávid a testület csütörtöki tanácskozáson arra hivatkozott hogy ennyi pénzből képtelenség igazságos döntést hozni.

Hiába próbálják azt a hangulatot kelteni, miszerint vannak fontosabbak, vagy kevésbé fontosabbak. Az egész város összes járhatatlan útját le kell aszfaltozni. Erre egy lépésben nincs lehetőség. Jelenleg a képviselőtestület előtt előterjesztve van az első ütem, aminek az elfogadása után egyébként még ebben az évben is meg lehet vizsgálni a költségvetést– mondta Janiczak Dávid

A Fidesz frakcióvezetője a dac előterjesztésének nevezte a tervezetet.

Ma nem arról beszélünk, hogy van-e olyan képviselő, aki ellenzi, hogy utak épüljenek, utak megújuljanak Ózdon, ilyen nincs, ezt bátran kijelentem az összes képviselőtársam nevében, hanem arról van szó, hogy ez az eljárás mennyire stílusa a mostani városvezetésnek, mennyire próbálja erőből letolni a többi képviselő torkán azt, van gondolatuk, ami olyan, amilyen, és ezt a többieknek is el kell fogadni – nyilatkozta Fürjes Pál. 

A tervezetet 7 igen, 5 nem és két tartózkodás mellett már másodjára söpörték le.