2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Belföld

Továbbra sem kezdődhet el az útfelújítás Ózdon

Továbbra sem kezdődhet el az útfelújítás Ózdon, mert a képviselőtestület most sem fogadta el a beterjesztett javaslatot. A helyi Fidesz szerint a város Jobbikos polgármestere csak a baráti képviselők területein javítana utat, Janiczak Dávid viszont azt mondja, szakmai döntés született az érintett utak kiválasztásánál.

  • Továbbra sem kezdődhet el az útfelújítás Ózdon

Nem fogadta el a múlt héten Ózd képviselőtestülete a 2019-es évre vonatkozó útfelújítási terveket. A Fideszes képviselők ugyanis azt kifogásolták, hogy az utak kiválasztásánál nem történt semmilyen előzetes egyeztetés és szerintük csak olyan politikusok körzetére jutott volna a 150 milliós keretből, akik szimpatizálnak a város Jobbikos polgármesterével.

Hogy lehetséges az, csak matematikailag is, hogy amikor 900 millió szükséges valamire, és van 150, ami nem kevés, hogy akkor abból egy szemernyi sem jut a lakosság felének– véli Vitális István független önkormányzati képviselő. 

Janiczak Dávid a testület csütörtöki tanácskozáson arra hivatkozott hogy ennyi pénzből képtelenség igazságos döntést hozni.

Hiába próbálják azt a hangulatot kelteni, miszerint vannak fontosabbak, vagy kevésbé fontosabbak. Az egész város összes járhatatlan útját le kell aszfaltozni. Erre egy lépésben nincs lehetőség. Jelenleg a képviselőtestület előtt előterjesztve van az első ütem, aminek az elfogadása után egyébként még ebben az évben is meg lehet vizsgálni a költségvetést– mondta Janiczak Dávid

A Fidesz frakcióvezetője a dac előterjesztésének nevezte a tervezetet.

Ma nem arról beszélünk, hogy van-e olyan képviselő, aki ellenzi, hogy utak épüljenek, utak megújuljanak Ózdon, ilyen nincs, ezt bátran kijelentem az összes képviselőtársam nevében, hanem arról van szó, hogy ez az eljárás mennyire stílusa a mostani városvezetésnek, mennyire próbálja erőből letolni a többi képviselő torkán azt, van gondolatuk, ami olyan, amilyen, és ezt a többieknek is el kell fogadni – nyilatkozta Fürjes Pál. 

A tervezetet 7 igen, 5 nem és két tartózkodás mellett már másodjára söpörték le.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!