2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Továbbra is marad a magas hőmérséklet + videó

Egyre erősebb a hőhullám. Ma a csúcshőmérséklet több mint 40 fok is lehet, továbbra is vörös riasztás van érvényben. A háziorvosok az ilyenkor használatos légkondíciónál berendezések veszélyeire is figyelmeztetnek, hiszen sokaknál allergiás tüneteket okozhatnak.

  • Továbbra is marad a magas hőmérséklet + videó

Sokan a négy fal között, légkondicíónálóval vészelik át a kánikulát. Sokaknál megfázásos, allergiás tünet, de akár kötőhártya-gyulladás és fogfájás is jelentkezhet, illetve ízületi fájdalmak és gyulladások is kialakulhatnak.

Az orvosok arra is figyelmeztetnek, hogy a légkondíciónáló rendszeres karbantartásának hiánya is egészségügyi kockázatokkal jár.

Mindezek az ártalmak megelőzhetők úgy, hogy a külső hőmérséklet és a klimatizált hőmérséklet között 6-8 foknál ne legyen nagyobb különbség. Rendszeresen tisztítsuk a berendezéseket. A levegő párásításáról érdemes gondoskodni, hogy elkerüljük a nyálkahártyák kiszárítását. Nagyon megfontolandó, hogy ne egyfolytában használjuk a klímát, hanem szakaszosan. Ha elhagyjuk a klimatizált helységet, akkor hűtsük le a levegőt és visszaérkezve – mondjuk egy ebédszünet után – akkor kapcsoljuk le

– hangsúlyozta Bába Marianna háziorvos.

A meteorológus is úgy fogalmazott: a kánikula enyhe kifejezés a mostani 40 fok körüli hőmérsékletre.

Még legalább egy hétig biztosan rekord közeli lesz a hőmérséklet a nappali órákban de valószínűleg az éjszaka is. Nem nagyon hoznak felfrissülést ezek az éjszakák, a legtöbb helyen 20 fok körül vagy a fölött van a minimum hőmérséklet is. A következő napokban az Alföldön nem lesz ritka a 40 fok körüli hőmérséklet, tehát holnap, illetve szombaton 40 akár 41 fok is lehet az országban – mondta Gaál Áron meteorológus, majd hozzátette:

vasárnap jöhet enyhülés egy hidegfronttal, amelynek hatására az ország észak-nyugati részében 30 fokra mérséklődhet a hőmérséklet. A Budapestiek azonban továbbra is tikkasztó hőségre számíthatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal távozik az LMP-ből írja a HVG-re hivatkozva a Mandiner. A lap értesülését az LMP megerősítette, a képviselő azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó az értesülést.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!