Halmokban állt a szaloncukor ebben a budapesti élelmiszerüzletben: még hétfőn is sokan érkeztek, hogy beszerezzék ezt a karácsonyi édességet. Volt, aki az eddig megszokott ízeket választotta.
Szamos László, cukrászmester szerint ez az édesség ma reneszánszát éli hazánkban, ők is számos új ízesítéssel kísérleteznek.
"Nagyon sok cég rukkolt elő különféle ízekkel. Nálunk ami új íz, és ami sláger lett, a sütemény-ízeket belevittük a szaloncukorba, itt mondjuk Ishler-szaloncukor, akkor mandulás szaloncukor, Esterházy-szaloncukor, ami igen-igen közkedvelt lett, és népszerű lett a vásárlók körében"
- mondta a cukrászmester.
Bár egyre nagyobb a választék a termékből, a legnépszerűbbek továbbra is a hagyományos ízek: a zselés, a kókuszos és a csokoládés. Egyre többen keresik a drágább, minőségibb termékeket is, de a kimérve értékesített szaloncukorból adják el a legnagyobb mennyiséget, az összértékesítés 60-70 százalékát.
"Utána következik a dobozos, magasabb minőségű termékek, amely a maradék értékesítési mennyiségen osztozkodik, ennek a kilós ára azért már jelentősen magasabban alakul, egy ilyen 4 ezer- 4500 és akár 6000-6500 forint per kilogrammos áron is megvásárolhatjuk ezeket"
- fogalmazott a CBA kommunikációs igazgatója.
De a boltok polcain a vásárlók már megtalálhatják a speciális édességeket is.
A gyártók már gondolnak a különleges táplálkozási igényű fogyasztókra is: egyre nagyobb a kínálat többek között a csökkentett cukortartalmú édességekből, amelyeket idén is sokan keresnek.
HírTV