2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

További kérdések Skuléti József levelével kapcsolatban

Egyre több kérdést vet fel a fővárosi Pesti úti idősotthon vezetője által Budapest főjegyzőjének írott levél. Már nem csak az a bizonytalan, hogy valójában ki is írta, hanem az is, hogy amit a hivatalos levélben állítanak abból mi igaz. A Nézőpont intézet felméréséből kiderül: kétszer annyian hibáztatják a fővárost a Pesti Úti Idősek Otthonában történt koronavírus-katasztrófáért, mint a kormányt. Közben kiderült, hogy a legfrissebb adatok szerint már 33 gondozott hunyt el az idősotthonban koronavírus-fertőzéssel összefüggésben.

  • További kérdések Skuléti József levelével kapcsolatban

Skultéti József arról írt Budapest főjegyzőjének, hogy az idős otthonban minden rendben van és orvos is van az intézményben.

A Skultéti József által jegyzett levél első pontjában azt írja, hogy az intézménynek egy szolgáltatóval van hatályos szerződése 2018 óta. Az intézmény honlapjáról bárki számára elérhető szerződés szerint viszont az érintett vállalkozásnak már 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is határozatlan időre szóló szerződése volt. 

De nem csak ez az érdekes Skultéti levelében. Azt írta, hogy tájékoztatta a főjegyzőt, hogy egyik reggel személyesen is megjelent az intézmény orvosa.

Szerettük volna megtudni a Fővárosi Önkormányzattól azt is, hogyha a levélíró a főjegyzőnek írta a dokumentumot, akkor miért harmadik személyként írt róla. Mostanáig egyetlen kérdésünkre sem válaszoltak.

A levél pecsét és aláírás nélkül került nyilvánosságra – ezt egyébként a korábbi főpolgármester is rosszat sejtetőnek nevezte a Kossuth Rádióban.

Ez azért is életszerűtlennek tűnik mármint az az érvelés, hogy a tanácsadó úgymond csak formázta volna a hatóságnak írt levelet mert, hogy maga az intézményvezető a fővárosi hatósági levelezési technikában egyáltalán nem kezdő, régi motoros, aki már a Demszky korszakban is az illetékes városházi ügyosztály vezetője volt míg a tanácsadók városházi ügyekben rutintalannak számít.

- mondta Tarlós István, korábbi főpolgármester.

Korábban a Pesti Srácok írt arról, hogy az idősotthon igazgatójának levele Gyurcsány volt kabinetfőnökének, Gál J. Zoltánnak a gépén készült. Gál J egyébként most Karácsony Gergely stratégiai tanácsadója. A  Fővárosi Önkormányzat azzal védekezik, hogy a levelet nem Gál J Zoltán írta, a stratégiai főtanácsadó gépén Skultéti József levelén mindössze olyan technikai átalakításokat végeztek, hogy az írás publikálható legyen a városháza honlapján. 

Egyelőre minden jel arra utal, Gál J. Zoltán felhatalmazva érzi magát, hogy politikai ügyekben az intézményvezetők helyett írjon leveleket - jelentette ki a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrégiben a kormányinfón.

Az Origo már arról ír, hogy rendőrségi eljárás indult, miután a Pesti Úti Idősek Otthonában április elején elesett, és két nap múlva a kórházban meghalt egy 86 éves idős asszony, akiről később kiderült, hogy rühes volt.

Civilek fel is jelentették Karácsony Gergelyt, amiért nem intézkedett az egyik fővárosi szociális otthon lakóinak a megfelelő ellátásáról.

Már 33-an hunytak el

A legfrissebb adatok szerint már 33 gondozott hunyt el a Pesti úti idősotthonban koronavírus-fertőzéssel összefüggésben

- közölte hétfőn a koronavirus.gov.hu a Facebookon. Azt írták: 25 idősotthonban jelent meg eddig a koronavírus.

A legnagyobb számú fertőzés a Pesti úti idősotthonban történt. Itt a 33 halálos áldozaton felül 295 gondozott és 26 dolgozó lett fertőzött - tették hozzá.

 

Kapcsolódó anyagunk:

Nézőpont Intézet: A Pesti Útért a főváros felelős

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!