2021. április 11.,
vasárnap, Leó, Szaniszló napja

Továbbdagad a vásárhelyi buszmutyi

2021. március 4., csütörtök 08:23

A balliberális polgármester napok óta hazudozik „kedvenc” vállalkozója érdekében, miközben annak szolgáltatását engedély nélküli buszokkal végzett személyszállítás miatt függesztette fel a kormányhivatal. Hiába próbálja magyarázni a megmagyarázhatatlant: két autóbusz is a megfelelő hatósági engedély nélkül végzett menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatást Vásárhelyen. Annak minden biztonsági kockázatával… Ezzel a szabálysértéssel pedig sok-sok vásárhelyi gyerek iskolába járását is veszélybe sodorták - írja a promenad.hu.

Márki-Zay Péter már megint bolondot csinálna a vásárhelyi közösségből - olvasható a helyi hírpotál cikkében. A balliberális polgármester a jól ismert mártírszerepbe hazudja magát, miután a kormányhivatal szerdán este három hónapra felfüggesztette a hódmezővásárhelyi helyi buszközlekedést három napja ellátó Jovány Busz Kft. működését. Nyilván nem véletlenül és nem ok nélkül:

a társaság két busza is a szükséges hatósági engedélyek, azaz a „közforgalmú személyszállításra alkalmas” minősítés nélkül körözött a városban, s szállított embereket

(már ha volt valaki a megállókban, mert sok esetben gyakorlatilag üresen közlekedtek a Jovány-buszok).

Márki-Zay napok óta szemrebbenés nélkül hazudozik, véd és mosdat egy vállalkozót, akiről kiderül: a külföldről beszerzett buszainak honosítási eljárásai során nem is kérelmezte a „közforgalmú személyszállításra alkalmas” hatósági engedélyeket, valamint az azok megszerzéséhez szükséges műszaki vizsgálatokat. Majd mikor ezek nélkül az érvényes engedélyek nélkül állított csatasorba hétfőtől két buszt, a kormányhivatal több helyszíni vizsgálaton állapította meg a szabálytalanságot. 

A kormányhivatal szerda esti közleménye egyértelműsítette: két Jovány-féle autóbusz is a megfelelő hatósági engedély nélkül végzett menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatást Vásárhelyen. A szabálytalanságot a hétfői és keddi helyszíni ellenőrzésen is megállapították, a folyamatos jogsértést kétszer 100 ezer forint közigazgatási bírsággal sújtották, majd miután a cég nem hagyott fel az érintett járművek használatával, következett a Jovány Busz Kft. működésének három hónapos felfüggesztése.

A balliberális polgármester hatékony, jól működő, optimalizált szolgáltatást ígért a vásárhelyieknek, de az átszervezéssel újra csak a káosz lett az úr. Az első napok bakiparádéját – össze-vissza kihelyezett utastájékoztatók, kaotikus buszindulások és járatszámok, fűtetlen buszok, maszk nélkül vezető, menet közben telefonáló sofőr, baleset, sok esetben teljesen üres járatok, nem is a BKV-tól kölcsönkapott állítólagos járművek - csak „megkoronázta” az engedély nélküli buszokkal végzett személyszállítás.

A teljes cikk ITT olvasható.

promenad.hu