2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Belföld

Továbbdagad a vásárhelyi buszmutyi

A balliberális polgármester napok óta hazudozik „kedvenc” vállalkozója érdekében, miközben annak szolgáltatását engedély nélküli buszokkal végzett személyszállítás miatt függesztette fel a kormányhivatal. Hiába próbálja magyarázni a megmagyarázhatatlant: két autóbusz is a megfelelő hatósági engedély nélkül végzett menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatást Vásárhelyen. Annak minden biztonsági kockázatával… Ezzel a szabálysértéssel pedig sok-sok vásárhelyi gyerek iskolába járását is veszélybe sodorták - írja a promenad.hu.

  • Továbbdagad a vásárhelyi buszmutyi

Márki-Zay Péter már megint bolondot csinálna a vásárhelyi közösségből - olvasható a helyi hírpotál cikkében. A balliberális polgármester a jól ismert mártírszerepbe hazudja magát, miután a kormányhivatal szerdán este három hónapra felfüggesztette a hódmezővásárhelyi helyi buszközlekedést három napja ellátó Jovány Busz Kft. működését. Nyilván nem véletlenül és nem ok nélkül:

a társaság két busza is a szükséges hatósági engedélyek, azaz a „közforgalmú személyszállításra alkalmas” minősítés nélkül körözött a városban, s szállított embereket

(már ha volt valaki a megállókban, mert sok esetben gyakorlatilag üresen közlekedtek a Jovány-buszok).

Márki-Zay napok óta szemrebbenés nélkül hazudozik, véd és mosdat egy vállalkozót, akiről kiderül: a külföldről beszerzett buszainak honosítási eljárásai során nem is kérelmezte a „közforgalmú személyszállításra alkalmas” hatósági engedélyeket, valamint az azok megszerzéséhez szükséges műszaki vizsgálatokat. Majd mikor ezek nélkül az érvényes engedélyek nélkül állított csatasorba hétfőtől két buszt, a kormányhivatal több helyszíni vizsgálaton állapította meg a szabálytalanságot. 

A kormányhivatal szerda esti közleménye egyértelműsítette: két Jovány-féle autóbusz is a megfelelő hatósági engedély nélkül végzett menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatást Vásárhelyen. A szabálytalanságot a hétfői és keddi helyszíni ellenőrzésen is megállapították, a folyamatos jogsértést kétszer 100 ezer forint közigazgatási bírsággal sújtották, majd miután a cég nem hagyott fel az érintett járművek használatával, következett a Jovány Busz Kft. működésének három hónapos felfüggesztése.

A balliberális polgármester hatékony, jól működő, optimalizált szolgáltatást ígért a vásárhelyieknek, de az átszervezéssel újra csak a káosz lett az úr. Az első napok bakiparádéját – össze-vissza kihelyezett utastájékoztatók, kaotikus buszindulások és járatszámok, fűtetlen buszok, maszk nélkül vezető, menet közben telefonáló sofőr, baleset, sok esetben teljesen üres járatok, nem is a BKV-tól kölcsönkapott állítólagos járművek - csak „megkoronázta” az engedély nélküli buszokkal végzett személyszállítás.

A teljes cikk ITT olvasható.

promenad.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!