2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Sötétségben, fényben - Útközben Csender Leventével

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Tovább utasítgat a felmentett szoci polgármester + Videó

Működőképessége határán van a dombóvári önkormányzat. A képviselő-testület május végén felmentette tisztségéből a jogerősen elítélt Szabó Loránd polgármestert, a döntést azonban a városvezető nem hajlandó tudomásul venni. A testület harminc napra szabadságra küldte, de a volt szocialista, jelenleg független Szabó Loránd, ugyanúgy bejár a munkahelyére és utasítja a dolgozókat, mint korábban. Az irodavezetők már levélben kérték, hogy ne adjon nekik olyan utasításokat, amelyek ellentétesek a testület döntéseivel.

Szabó Lorándot, Dombóvár polgármesterét a Kúria jogerősen 2 év 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás miatt. A város képviselő-testülete ezért összeférhetetlenségre hivatkozva felmentette tisztségéből, és egy hónapra szabadságra küldte. A döntést Szabó a bíróságon támadta meg, a Szekszárdi Törvényszéknek legkésőbb július 2-ig kell jogerős határozatot hoznia. A törvény értelmében az átmeneti időszakban az alpolgármester irányítja a várost, ezt azonban Szabó nem hajlandó tudomásul venni.

– A polgármester úr a testület döntéseivel szembehelyezkedik, azt nem veszi tudomásul. Így párhuzamosan a két első számú vezető egymásnak sok esetben ellentmondó utasítást ad a hivatal és az intézményvezetők irányába. Ezek végrehajtása szinte lehetetlen – jelentette ki a Hír TV-nek a város jegyzője, Gábor Ferenc.

Az önkormányzat apparátusában csaknem százan dolgoznak. Szabó Loránd ugyanúgy utasítja őket különböző feladatok elvégzésére, mintha hivatalban lévő vezető lenne. Ez pedig folyamatosan konfliktusokhoz vezet, az önkormányzat a működőképessége határán van.

Kerényi Zsolt, a város fideszes alpolgármestere a Hír Televíziónak elmondta, hogy az irodavezetők levelet intéztek Szabóhoz, ahol kifejezetten megkérik, hogy ne hozza őket kellemetlen helyzetbe, valamint ne kérjen olyan feladatokat tőlük, amik ellentétesek az önkormányzat döntéseivel.

A Hír Televízió megkereste Szabó Lorándot is, ő azonban azt üzente, hogy nem nyilatkozik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!