2020. augusztus 9.,
vasárnap, Emőd napja

Tovább utasítgat a felmentett szoci polgármester + Videó

2012. június 19., kedd 19:35

Működőképessége határán van a dombóvári önkormányzat. A képviselő-testület május végén felmentette tisztségéből a jogerősen elítélt Szabó Loránd polgármestert, a döntést azonban a városvezető nem hajlandó tudomásul venni. A testület harminc napra szabadságra küldte, de a volt szocialista, jelenleg független Szabó Loránd, ugyanúgy bejár a munkahelyére és utasítja a dolgozókat, mint korábban. Az irodavezetők már levélben kérték, hogy ne adjon nekik olyan utasításokat, amelyek ellentétesek a testület döntéseivel.

Szabó Lorándot, Dombóvár polgármesterét a Kúria jogerősen 2 év 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás miatt. A város képviselő-testülete ezért összeférhetetlenségre hivatkozva felmentette tisztségéből, és egy hónapra szabadságra küldte. A döntést Szabó a bíróságon támadta meg, a Szekszárdi Törvényszéknek legkésőbb július 2-ig kell jogerős határozatot hoznia. A törvény értelmében az átmeneti időszakban az alpolgármester irányítja a várost, ezt azonban Szabó nem hajlandó tudomásul venni.

– A polgármester úr a testület döntéseivel szembehelyezkedik, azt nem veszi tudomásul. Így párhuzamosan a két első számú vezető egymásnak sok esetben ellentmondó utasítást ad a hivatal és az intézményvezetők irányába. Ezek végrehajtása szinte lehetetlen – jelentette ki a Hír TV-nek a város jegyzője, Gábor Ferenc.

Az önkormányzat apparátusában csaknem százan dolgoznak. Szabó Loránd ugyanúgy utasítja őket különböző feladatok elvégzésére, mintha hivatalban lévő vezető lenne. Ez pedig folyamatosan konfliktusokhoz vezet, az önkormányzat a működőképessége határán van.

Kerényi Zsolt, a város fideszes alpolgármestere a Hír Televíziónak elmondta, hogy az irodavezetők levelet intéztek Szabóhoz, ahol kifejezetten megkérik, hogy ne hozza őket kellemetlen helyzetbe, valamint ne kérjen olyan feladatokat tőlük, amik ellentétesek az önkormányzat döntéseivel.

A Hír Televízió megkereste Szabó Lorándot is, ő azonban azt üzente, hogy nem nyilatkozik.

Forrás: Hír TV