2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Belföld

Tovább rombolódik Miskolcon a baloldali összefogás + videó

Tovább rombolódik Miskolcon a baloldali összefogás. Több párt is Varga Andrea Klárát támogatja a DK jelöltjével, Barkai Lászlóval szemben.

  • Tovább rombolódik Miskolcon a baloldali összefogás + videó

Gyurcsány Ferencet egy miskolci DK-s fórum előtt kérdezték a Borsod Online munkatársai. A baloldal szétesésére irányuló kérdés elől viszont szinte menekült.

A borsodi vármegyeszékhelyen már korábban is ingatag lábakon állt a baloldali összefogás. A júniusi választás felé közeledve viszont egyértelművé vált az ellentét.

Mihály Bence tudósító, Hír TV: “Érdekes adalék a miskolci baloldal szakadásához, hogy Varga Andrea Klára is bejelentette indulási szándékát a június 9-i voksolásra, akit a Mindenki Magyarországa Néppárt, a Momentum és Jobbik-Konzervatívok is támogatnak.”

Így Barkai Lászlónak a DK, MSZP, Párbeszéd és LMP jelöltjének egy baloldali ellenféllel is meg kell küzdenie a voksokért.

"Ezt a baloldali koalíciót két dolog hozta össze annak idején. Az egyik, hogy nem ismerték egymást. A másik pedig, hogy együtt utálták a jobboldalt, együtt utálták a Fideszt. A koalíciónak pedig azért lett vége, mert megismerték egymást, hogy ki milyen. Másrészt most már egymást jobban utálják a Fideszt.”

A kormánypártok viszont a balliberálisok belharcai ellenére is a város működtetéséért dolgoznak, hiszen bár a választás június 9-én lesz, októberig még a jelenleg hivatalban lévő testület irányítja Miskolcot.

Dr. Nagy Ákos frakcióvezető, Fidesz-KDNP Miskolc: “Nem igazodhatunk ahhoz, hogy egy közgyűlés reggelén a várost vezető baloldali képviselők éppen érdekek vagy értékek mentén fognak-e politizálni. Ezt el kellett kerülnünk. Ezért kezdeményeztünk a város polgármesterével egyeztetést, hogy tisztázzuk melyek azok a legfontosabb napirendi pontok amelyek a baloldali elviekben őt támogató képviselők ellenkezése, alkuja ellenére is szükséges, hogy átmenjenek a közgyűlés előtt és ezzel biztosítsuk a város működését.”

A frakcióvezető hozzátette: kiemelt ügy a város működése érdekében a zárszámadásáról szóló beszámoló támogatása, még akkor is, ha vannak szakmai kifogások azzal kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!