2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Tovább erősítik a nevelőszülői szolgálatot

Tovább erősítik a nevelőszülői hálózatot, jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára. Czibere Károly kiemelte: jövőre már teljes vagy részmunkaidőben is dolgozhatnak azok a szülők, akik hátrányos helyzetű gyermekeket is gondoznak. Az államtitkár abban bízik, hogy a jogszabály puhítása miatt többen vállalnak nevelőszülői tevékenységet.

Ajándékhűtővel érkezett a szociális államtitkár a tápiószelei nevelőszülőkhöz. Ézsiás Jánosnál és feleségénél hét olyan fiú talált átmenetileg otthonra, akikre állami gondozás várt volna. A házaspárnak eddig jogszabály tiltotta, hogy más munkát vállaljanak.

„Január elsejétől óraszámtól és foglalkozástól függetlenül valamennyi olyan összeférhetetlenségi akadály és korlátozó rendelkezés megszűnik, ami a korábbiakban bármilyen mértékben korlátozta azt, hogy valaki nevelőszülővé válhasson” – nyilatkozta Czibere Károly.

2015-től a nevelőszülők rész- vagy teljes munkaidőben is elhelyezkedhetnek. A kormány jövő év végére nevelőszülőknél helyezne el minden olyan 3 és 6 év közötti gyermeket, akiket ma még otthonban gondoznak. A három év alattiak 90 százaléka már ma is családban nevelkedik.

„Egy ösztönző tényezőként hat a kormány szándéka. Egyértelmű, világos, a hat év alatti gyermekek számára a családban történő nevelkedés lehetősége, a szülő és a család pótlása, amennyiben ez lehetséges, és ez nagyon jó irány” – véli Varga Zoltán, a református nevelőszülői hálózat vezető klinikai szakpszichológusa.

Jelenleg több mint 5700 nevelőszülő van Magyarországon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!