2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Történelmi győzelem Pécsett

Pécsett történelmi győzelmet arattak a kormánypárti jelöltek. Nemcsak a polgármesteri tisztség, hanem valamennyi egyéni körzet is a Fidesz–KDNP-é lett, amire korábban még soha nem volt példa. A párt regionális igazgatója szerint hatalmas siker, hogy a Dél-Dunántúl összes megyei jogú városát a Fidesz polgármesterei irányíthatják a következő öt évben.

A Fidesz pécsi elnöke, Hoppál Péter jelentette be a kormánypártok elsöprő győzelmét. A Baranyai megyeszékhely mind a 19 egyéni választókörzetében a Fidesz–KDNP jelöltjei nyertek. A várost eddig is irányító Páva Zsolt több mint 10 százalékkal utasította maga mögé a baloldal jelöltjét. „Erre a pécsi politikatörténetben soha nem volt még példa, tehát ez is jelzi, hogy a pécsi polgárok elfogadták azt a munkát, azt a teljesítményt, amit a kerületekben is nyújtottunk. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy most vissza kell lépnünk vagy hátra kell dőlni. Igen kemény időszak vár most is ránk. Mi szeretjük ezt a várost, ismerjük ezt a várost, mindent megteszünk annak érdekében, hogy sikeresek legyünk” – mondta a megválasztott polgármester.

Páva Zsolt kiemelte, hogy a 19 képviselő közül heten nők, amire nem volt eddig példa a pécsi közgyűlésben. A Fidesz regionális igazgatója szerint óriási siker, hogy a Dél-Dunántúl valamennyi megyei jogú városát a párt polgármesterei irányíthatják. Bánki Erik ugyanakkor figyelmeztető jelnek tartja, hogy azokban a kisebb városokban, ahol nem figyeltek a helyiek bírálataira, nem nyertek a jelöltjeik. Az egyik ilyen város Paks volt. „Helyben ismernek mindenkit a legjobban. Ezért is kell levonnunk a tanulságot ezekből a választási eredményekből, hiszen látszik, hogy ahol közel voltunk az emberekhez, folyamatosan kommunikáltunk velük és értettük a problémájukat, és azt akartuk megoldani, ott újra felhatalmaztak bennünket. Ahol az nem működött rendesen, megelégelték azt a típusú magatartást. Tehát nem véletlen. Egy dolgot lehet folytatni, azt a tisztességes munkát, ami eddig folyt az önkormányzataink nagy részében. Innen a következő öt évben fantasztikus sikereket fognak elérni” – szögezte le Bánki Erik regionális pártigazgató.

A baloldal polgármesterjelöltje nem volt hajlandó értékelni a választási eredményt a Hír TV-nek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!