2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Törlesztésből lehúzás: messzire mennek a cégek

750 ezer forint kölcsönt vett fel, hatmilliót fizetett vissza és még mindig törlesztenie kell az asszonynak. Meddig mehetnek el a követeléskezelő cégek? - ez volt a ma esti Panaszkönyv adásának első témája.

  • Törlesztésből lehúzás: messzire mennek a cégek

Nagyon sokan képtelenek megszabadulni az egyre csak duzzadó adósságuktól, annak ellenére, hogy rendszeresen törlesztik a tartozást. Most is egy ilyen történet következik. Mutatunk azért pozitív példát is, és megtudhatják még azt is, hogy hamarosan szigorúbban fogják szabályozni a behajtó cégek működését.

Zsuzsa 2001-ben 750 ezer Forint személyi kölcsönt vett fel az egyik kereskedelmi banktól. A házuk felújítására költötték az összeget, a hitelt igyekezett rendben törleszteni, bár néha késve fizetett.

Tudtam fizetni, mindig fizettem, volt, amikor elmaradtam, de a következő hónapban befizettem. Tehát végül is mindig fizettem. Tehát azt mondja, hogy nagy elmaradása nem volt? Nem volt nagy elmaradásom – mondta el kameránknak Zsuzsa.

Az asszony 8 év alatt több mint egymillió forintot fizetett ki a pénzintézetnek, majd hitelével együtt bankot váltott, mert sokallta a havi törlesztőrészletet. Adóssága ekkor már csaknem 1 millió 300 ezer forintra rúgott. Az új bankkal sem járt jobban, sőt. Nekik 7 év alatt több mint kétmillió forintot utalt át, amikor 2015 nyarán arról értesült, hogy ezentúl egy követeléskezelőnek kell fizetnie.

Az ügy részleteit nézzék meg az eheti műsorban! 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!