2023. 06. 10. Szombat Margit, Gréta napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Többmilliárdos kárt okozó bűnszervezetet fogtak el

Többmilliárdos kárt okozhatott a költségvetésnek az a Heves megyei bűnszervezet, amelyre kedden csapott le az Nemzeti Adó- és Vámhivatal a rendőrséggel közös akciójában.

A magyar kriminalisztika történetének egyik legnagyobb szabású és eddig egyedülálló akcióját folytatták le – 14 megyében, 320 helyszínen mintegy ezer egyenruhás csapott le a Heves megyei bázisú bűnszervezet tagjaira.

A nyomozás még 2010-ben kezdődött. A hatóságoknak az tűnt fel, hogy egy Heves megyei településen azonos címre több céget jelentettek be, amelyek tényleges gazdasági tevékenységet nem folytattak. A céghálót működtető banda a cégek fantomizálása mellett az illegális munkaerkölcsönzésből élt.

„Körülbelül 158-160 cég került a látókörünkbe, akik tízezres nagyságrendben foglalkoztattak dolgozókat, akik után a járulékokat nem fizették, és az így keletkezett hasznot különböző csalásokkal tüntették el a számlájukról, és használták fel sajátjukként” – közölte Nagy Zsolt, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese.

A rendőrség és a NAV mellett, a Merkúr Bevetési Egység valamint a Terrorelhárítási Központ emberei csaptak le a bűnszervezetre kedden.

„A készpénzfoglalás több helyszínen több mint 100 millió forint értékű eredményt hozott. Ez nem csak forintot, hanem mintegy 97 ezer dollár, 37,5 ezer euró és más pénznemekben megtalált bűnös vagyont jelent. Mindemellett biztosítási intézkedésként az elkövetők mintegy 200 bankszámláját fagyasztottuk be” – tájékoztatott Balázs Zsolt, a NAV Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának vezetője.

Emellett lefoglaltak 16 nagy értékű ingatlant és 80 személyautót is.

„A revizoraink által jelenleg 51 gazdasági társaság tekintetében kimunkált adóhiány mértéke az mintegy 443 millió forint körüli, azonban már előre látható, hogy a további revizori számítások alapján több milliárd forintnyi költségvetési kár várható” – tette hozzá Balázs Zsolt.

A rendőrség az ügyben 23 gyanúsítottat vett őrizetbe, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Ismét figyelmeztetést adtak ki az újabb viharok előtt

Ismét figyelmeztetést adtak ki az újabb viharok előtt

Hajóvá változó buszok, vízben elakadt autók! Budapestre is lecsapott a vihar. A rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék pénteken is sok munkát ad a tűzoltóknak. A katasztrófavédelmet főleg elárasztott garázsok és pincék miatt riasztották.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!