2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

EB Sporthírek

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Több százmilliós rendkívüli támogatást kap Szekszárd

Hétszázmillió forint rendkívüli támogatásban részesítette a kormány Szekszárd önkormányzatát költségvetésének tehermentesítésére. A tolnai megyeszékhely az összeget az egykori vízmű megvásárlásakor átvállalt kötelezettség kifizetésére fordítja.

A korábbi MSZP–SZDSZ-városvezetés 2004-ben adta el Szekszárd vízművét. A céget 2007-ben vásárolta vissza a már Fidesz-irányítású önkormányzat. Ennek fedezetét akkor kötvénykibocsátással teremtették elő. „2013 év végén az önkormányzat mint tulajdonos úgy döntött, hogy a működőképesség biztosítása és a szekszárdi munkahelyek megőrzése érdekében átvállalja a vízmű kötelezettségvállalásának egy jelentős részét, és ezt a hétszázmillió forintot – amelyet szeretnék ezúton is megköszönni a kormánynak – ennek a kiváltására fogjuk fordítani” – mondta Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere.

A támogatásnak köszönhetően megszabadul Szekszárd költségvetése ettől a kötelezettségtől, a felszabaduló pénzt városüzemeltetésre, fejlesztésre, beruházásra és uniós pályázatainak önerejére fordíthatja az önkormányzat. „Mint országgyűlési képviselő és korábbi polgármester természetesen lobbiztam ezért a támogatásért, és köszönetet mondok azért is a kormánynak, hogy támogatta Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának az elmúlt nyolcéves tevékenységét” – mondta Horváth István fideszes képviselő.


Szekszárdon egy ivóvízjavító beruházás zajlik, mert a régi kutak szennyezettek. A csaknem hatmilliárd forintos munka idén nyárra készül el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tetten érhető a hazánkat sújtó kettős mérce

Tetten érhető a hazánkat sújtó kettős mérce

Az államtitkár hozzátette: "A kettős mérce tetten érhető, büntetni akarták hazánkat azért, mert elutasítjuk az illegális migrációt és azért mert hazánk a béke ügyét képviseli a háborúval szemben."

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!