2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Több százan tüntettek az erőszak ellen

Több százan vettek részt azon a békés demonstráción Pécsett, amelyet két egyetemista lány szervezett azért, hogy felhívják a figyelmet a város romló közbiztonságára. Pécs polgármesterének lányát egy hete támadta meg egy férfi, a rendőrök nagy erőkkel keresik, eddig hiába.

Pécs polgármestere csütörtökön egy olyan fotókiállítást nyitott meg, amely a város egyik romák lakta területéről szól. Páva Zsoltot láthatóan megviselték az egy hete történtek, de a lánya elleni támadás miatt egyetlen közszereplését sem mondta le. „Ezek a területek – a szegregátumok – olyan részei a városnak, ahol nemcsak az ott élők érzik rosszul magukat – és ez látszik a mindennapjaikon –, hanem a közvetlen környezetük is olyan, ami jócskán elüt attól a képtől, amit mi városnak gondolnánk magunk” – mondta Pécs polgármestere.


Délután a város főterére demonstrációt hirdettek Pécs közbiztonságáért. A beszédek nélkül lezajlott, békés sétán több százan vettek részt. A demonstrációt két olyan lány szervezte, akik személyesen is ismerik Páva Saroltot. „Én is ott voltam azon az ominózus éjszakán, amikor megtörtént ez a legutóbbi támadás. Felnyitotta a szememet, hogy igazából Pécsen se éjjel, se nappal nincsen biztonságban a fiatal. Bármikor támadás érheti. Szeretnék ez ügyben tenni. Bármit megtenni azért, hogy felnyissam a döntéshozók szemét” – szögezte le Csizmadia Andrea szervező.

A menet a Széchenyi térről a városi rendőrkapitányság épületéig tartott. A résztvevők között férfiak is voltak. „Mindegy, hogy férfi az ember vagy nő, mindenképpen végig kell menni. Már csak azért is, mert ki kell állnunk a pécsiek biztonságáért és azért, hogy történjen végre valami ebben a városban a közbiztonság terén. Mert Bándy Kata és most ennek a polgármester lányának az esete is azt mutatja, hogy nagyon nincsenek rendben a dolgok” – fogalmazott Kincses Gábor.

A demonstráción a pécsi civil szervezetek tagjai is feltűntek. „Fontos a lakosságnak, hogy összefogjon, odafigyeljünk egymásra és valahogy megőrizzük a biztonságunkat. A fiatalokra is próbáljunk figyelni” – hangsúlyozta Vincze Csilla, a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője.

Páva Zsolt lányának támadóját, a 23 éves Nyerges Zoltánt egy hete keresik, de a rendőrség eddig nem akadt a nyomára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robert Fico támadója a Momentum egyik testvérpártjával szimpatizálhatott

Robert Fico támadója a Momentum egyik testvérpártjával szimpatizálhatott

Orbán Viktor nem mond igazat, nem igaz, hogy baloldali aktivista lőtt Ficóra […] a merénylőt sokkal inkább nacionalistának, jobboldalinak lehetne nevezni – bizonygatta Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője a Facebook-oldalán, ezzel igyekezett elhatárolni a saját politikai szekértáborától a szlovák kormányfőre fegyverrel támadó férfit.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!