2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Belföld

Több száz millióval tartozik a jobbikos jelölt cége

A Jobbik hódmezővásárhelyi listavezetőjének három cége közül kettő ellen is felszámolás van folyamatban. Kendi Imre egyik cége – információink szerint – 31 alvállalkozónak tartozik csaknem 400 millió forinttal. Kendi Imre azt mondta, azért nem tudták kifizetni az alvállalkozókat, mert a cégcsoport minden pénzét a vásárhelyi sportcsarnok felépítésére költötték. Az alvállalkozók képviselője szerint azonban ők nem a sportcsarnok építőjével álltak szerződésben, és az önkormányzat is cáfolta, hogy a fővállalkozó nem lett kifizetve.

A Jobbik színeiben induló Kendi Imre által vezetett cégcsoportnak az elmúlt négy évben több mint 4 milliárd forint nettó árbevétele volt. Két építőipari vállalkozás, a KArt House Kft. és a KArt Építő Zrt. ellen 2013-ban mégis felszámolási eljárás indult. Az egyik cég, összesen 31 alvállalkozót nem fizetett ki, közel 400 millióval tartozik nekik. Kendi Imre azt állítja: azért nem tudta kifizetni az alvállalkozókat, mert a cégcsoport egyik tagja nem kapta meg a vásárhelyi sportcsarnok építési díját. „Amióta a várossal szerződést kötöttünk, és amióta elkezdődött a város szerződésszegése, az anyacégeink nem tudtak fokozatosan normálisan teljesíteni. Alvállalkozóink egy részét valóban nem tudtuk kifizetni, mert mi próbáltuk életben tartani a kormány által egyébként kiemelt fontosságúnak tartott cégünket, ugyanis azt kiemelt céggé minősítették, és próbáltuk a kormány ígéretének megfelelően ezt a projektet életben tartani. Magyarán finanszíroztuk építőipari cégeinkből a PPP sportcsarnok működtetését végző KArt Építészstúdiót” – mondta Kendi Imre, a Jobbik listavezetője.


Az eredetileg a Jobbik helyi listavezetőjének bemutatására rendezett sajtótájékoztatón megjelent a károsult alvállalkozók képviselője is. Szabó Bálint azt mondta: a KArt Építészstúdió Kft. még két évvel a sportcsarnok szerződésének felmondása után is több mint 26 millió forintos adózott nyereséggel zárt. Így tehát nem igaz az, hogy Kendi Imre cégeinek csődjéhez az önkormányzatnak bármi köze lett volna. Az általa képviselt alvállalkozók pedig nem is ezzel a céggel álltak szerződésben. „Egy szállodát felépített, semmi köze nem volt az önkormányzathoz. A szálloda megrendelője kifizette az utolsó forintig Kendi Imrét, ő pedig nem fizette ki az azon a munkán dolgozó festővállalkozót, tűzoltókészülék-beszerelőt” – nyilatkozta Szabó Bálint, a károsult alvállalkozók képviselője.

A jobbikos politikus cégeinek alvállalkozói nemcsak a sportcsarnoknál, hanem egy szegedi szálloda építésénél, valamint egy iskola és egy templom felújításán is dolgoztak. A hódmezővásárhelyi önkormányzattól kapott tájékoztatás szerint ráadásul a városnak már jó ideje semmilyen tartozása nincs Kendi Imre vagy a cégei felé, és tudomásuk szerint miután az állam átvette a PPP-beruházást, az állam is kifizetett neki mindent a megállapodás szerint.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!