2023. 09. 23. Szombat Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

2x2 néha öt

Következik:

Poltikai hobbista 21:15

Belföld

Több száz maffiózót állítanak bíróság elé Olaszországban

Az 'Ndrangheta maffia több, mint 350 tagjának pere kezdődik meg Olaszországban. Az eljárás során a világ legerősebbnek tartott maffiája által elkövetett bűncselekményeket, valamint a szervezet politikai és üzleti kapcsolatrendszerét akarják feltárni. Ilyen méretű maffiaper az 1980-as évek óta nem volt Itáliában.

  • Több száz maffiózót állítanak bíróság elé Olaszországban

Kábítószercsempészeket fogott el a német rendőrség egy rajtaütés során. A gyanúsítottak autójukba rejtve szállítottak kokaint és más drogokat Olaszországból Németországba. A szálak végül a 'Ndrangheta maffiához vezettek, 14 embert vettek őrizetbe.

A dél-olaszországi központú bűnszervezet nem csak kábítószerrel foglalkozik, hanem mindenféle bűncselekménnyel. Hatalmas üzletet láttak például a migránsok csempészésében.

A tömeges pernek 355 gyanúsítottja van. Többségükben azok, akiket 2019 decemberében tartóztattak le: a calabriai Mancuso klán tagjait, valamint polgármestereket, tartományi testületi tagokat és vállalkozókat is. A vádlistán többek között gyilkossági kísérlet, fegyver- és kábítószer-kereskedelem, bűnszövetkezés, uzsora, rablás és pénzmosás szerepel.

A 'Ndrangheta átszövi az általa ellenőrzött térség egész gazdaságát az építőipartól a vendéglátáson át az idegenforgalomig. A szervezet sosem mondott le az uzsoráról és a védelmi pénzek beszedéséről sem, de előszeretettel vesz részt az állami pályázatokon is. A bírósági eljárás hosszúnak ígérkezik, több mint kilencszáz tanút hallgatnak majd meg.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Birkózó-vb: Fritsch Róbert ezüstérmes

Birkózó-vb: Fritsch Róbert ezüstérmes

A kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában szereplő Fritsch Róbert szoros csatában elveszítette döntőjét, így ezüstérmet nyert szombaton a belgrádi birkózó-világbajnokságon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Pécsi Pride: Aki nem ugrál, az büdös náci

Pécsi Pride: Aki nem ugrál, az büdös náci

Aki nem ugrál, az büdös náci, hej-hej – ez a rigmus a Pécsi Prideon hangzott el, a menetet vezető kamionról. Az alacsony érdeklődés mellett zajló eseményen négyen mondtak beszédet, köztük a holland nagykövet és a hirhedt Pankotai Lili, volt pécsi gimnazista is.
Keresztényként próbálja beállítani magát Gyurcsány Ferenc

Keresztényként próbálja beállítani magát Gyurcsány Ferenc

Keresztényként kívánja láttatni magát Gyurcsány Ferenc, holott pártja rendszeresen az egyházakat támadja. A DK vezetője már 2014-ben azzal fenyegetőzött, hogy ha kormányra kerül ellehetetleníti az egyházakat, de arról is tanúbizonyságot tett már, hogy a katolikus vallás alapjaival sincs tisztában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!