2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

Több száz maffiózót állítanak bíróság elé Olaszországban

Az 'Ndrangheta maffia több, mint 350 tagjának pere kezdődik meg Olaszországban. Az eljárás során a világ legerősebbnek tartott maffiája által elkövetett bűncselekményeket, valamint a szervezet politikai és üzleti kapcsolatrendszerét akarják feltárni. Ilyen méretű maffiaper az 1980-as évek óta nem volt Itáliában.

  • Több száz maffiózót állítanak bíróság elé Olaszországban

Kábítószercsempészeket fogott el a német rendőrség egy rajtaütés során. A gyanúsítottak autójukba rejtve szállítottak kokaint és más drogokat Olaszországból Németországba. A szálak végül a 'Ndrangheta maffiához vezettek, 14 embert vettek őrizetbe.

A dél-olaszországi központú bűnszervezet nem csak kábítószerrel foglalkozik, hanem mindenféle bűncselekménnyel. Hatalmas üzletet láttak például a migránsok csempészésében.

A tömeges pernek 355 gyanúsítottja van. Többségükben azok, akiket 2019 decemberében tartóztattak le: a calabriai Mancuso klán tagjait, valamint polgármestereket, tartományi testületi tagokat és vállalkozókat is. A vádlistán többek között gyilkossági kísérlet, fegyver- és kábítószer-kereskedelem, bűnszövetkezés, uzsora, rablás és pénzmosás szerepel.

A 'Ndrangheta átszövi az általa ellenőrzött térség egész gazdaságát az építőipartól a vendéglátáson át az idegenforgalomig. A szervezet sosem mondott le az uzsoráról és a védelmi pénzek beszedéséről sem, de előszeretettel vesz részt az állami pályázatokon is. A bírósági eljárás hosszúnak ígérkezik, több mint kilencszáz tanút hallgatnak majd meg.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!