2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napi aktuális 04:40

Belföld

Több programpontját Gyurcsánytól lopja a Momentum

Nagy Attila Tibor politikai elemző mutatott rá a hasonlóságokra - hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

  • Több programpontját Gyurcsánytól lopja a Momentum

Nagy Attila Tibor Facebook-oldalán foglalta össze gondolatait a Momentum hétvégi bejelentésével kapcsolatban. A politikai elemző a többi között rámutatott arra, hogy a Fekete-Győrék által meghirdetett „Új Magyarország” program nem, hogy nem új, de annak idején pont Gyurcsány Ferencék – akkor még az MSZP-vel – hirdettek meg egészen hasonlót. Ezzel kapcsolatban az elemző úgy fogalmaz:

„Ó, igen, a program. A Momentum ma meghirdette az »Új Magyarország« programját, vízióját. Mivel több, mint három évtizede követem a politikát, sok mindenre emlékszem és rögtön beugrott, hogy annak idején a Gyurcsány-kormány »Új Magyarország Fejlesztési Tervként« tette közzé az ország fejlesztéspolitikáját (ennek nyoma még mindig megvan: https://www.palyazat.gov.hu/_a_kormany_dontott_az_uj... ). De hát Gyurcsány nem a régi elit része a Momentum szemében? Vagy nem tudja a Momentum, hogy éppen Gyurcsány kampányolt az »Új Magyarországgal«? Újnak mindenesetre nem új.”

Nagy Attila Tibor további hasonlóságokat is feltárt a Momentum ötletei és a Gyurcsány-korszak ötletei között. Az elemző rámutat arra is, hogy a Momentum féle „tulajdonosi program sem új a Nap alatt”. Ezzel kapcsolatban azt írta közöségi oldalán: 

„Legyenek tulajdonosok Magyarország állampolgárai! – hirdette meg Fekete-Győr a tegnapi rendezvényen és az imént az ATV-ben. Ez sem új a magyar politikában, Gyurcsány ehhez hasonlót már bedobott miniszterelnökként. Új Tulajdonosi Programot hirdetett meg Gyurcsány, ám ötletét elsodorta a 2008-as válság.”

Nem Nagy Attila Tibor volt az egyetlen, aki észrevette az átfedéseket a Momentum mostani és Gyurcsány Ferenc korábbi ötletei és programjai között. Ahogy korábban a Mandiner  megírta, az internetet is megihlette Fekete-Győr András hétvégi bejelentése, és a Gyurcsány Ferenc 2006-os imázsfilmje közötti hasonlóság.

Mandiner

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!