2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

Több mint 80 sérüléses baleset történt az utakon hétvégén

Hír TV

2019. január 7., hétfő 10:08, frissítve: hétfő 13:31

Összesen 84 személyi sérüléses baleset történt a hétvégén – mondta a Hír TV-nek az ORFK szóvivője. Gál Kristóf hozzátette: a balesetek jellemzően gondatlanságból, nem pedig az időjárás miatt történtek, ezért fokozott óvatosságra intik a sofőröket.

„Pénteken 0 órától vasárnap 24 óráig az országban 84 személyi sérüléses baleset történt, ebből négy halálos balesetben sajnos öt ember vesztette életét, 18 végződött súlyos, 62 pedig könnyű sérüléssel. Nagyon fontos, hogy ebben a téli időjárásban, ami Magyarországon nem szokatlan, hogy hó is esik, nem az időjárás, hanem az emberi felelőtlenség, az emberi hibák vezetnek a balesetekhez. Jellemzően a hétvégi adat nem tér el az átlagostól, ilyenkor az anyagi káros, koccanásos, pályaelhagyásos balesetek szaporodnak meg, így történt az elmúlt hétvégén is” – közölte.

Majd' 350 esetben riasztották a tűzoltókat is a hétvégén. A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság összegzése szerint a legtöbbször árokba hajtott járműveknél kellett segédkezniük, egy híján százszor lángokat pedig kellett megfékezniük.

„A tűzesetek közül a vasárnapot emelném ki, amikor a délelőtti órákban Sárváron egy bútorraktár gyulladt ki, itt 36 tűzoltó oltotta el a lángokat, az épületből több propán-bután palackot kellett kihozni, személyi sérülés nem történt. Ugyanakkor sajnálatos tény, hogy egy ember életét vesztette, amikor kigyulladt egy faház a Pécshez tartozó Szigeti-tanyán. A hétvégén elzárt, vagy megközelíthetetlen településekről vagy kimaradt szolgáltatásokról nem érkezett jelentés” – közölte Dóka Imre, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.