2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Túlélve Bolíviát 03:00

Belföld

Több mint 80 sérüléses baleset történt az utakon hétvégén

  • Több mint 80 sérüléses baleset történt az utakon hétvégén

Összesen 84 személyi sérüléses baleset történt a hétvégén – mondta a Hír TV-nek az ORFK szóvivője. Gál Kristóf hozzátette: a balesetek jellemzően gondatlanságból, nem pedig az időjárás miatt történtek, ezért fokozott óvatosságra intik a sofőröket.

„Pénteken 0 órától vasárnap 24 óráig az országban 84 személyi sérüléses baleset történt, ebből négy halálos balesetben sajnos öt ember vesztette életét, 18 végződött súlyos, 62 pedig könnyű sérüléssel. Nagyon fontos, hogy ebben a téli időjárásban, ami Magyarországon nem szokatlan, hogy hó is esik, nem az időjárás, hanem az emberi felelőtlenség, az emberi hibák vezetnek a balesetekhez. Jellemzően a hétvégi adat nem tér el az átlagostól, ilyenkor az anyagi káros, koccanásos, pályaelhagyásos balesetek szaporodnak meg, így történt az elmúlt hétvégén is” – közölte.

Majd' 350 esetben riasztották a tűzoltókat is a hétvégén. A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság összegzése szerint a legtöbbször árokba hajtott járműveknél kellett segédkezniük, egy híján százszor lángokat pedig kellett megfékezniük.

„A tűzesetek közül a vasárnapot emelném ki, amikor a délelőtti órákban Sárváron egy bútorraktár gyulladt ki, itt 36 tűzoltó oltotta el a lángokat, az épületből több propán-bután palackot kellett kihozni, személyi sérülés nem történt. Ugyanakkor sajnálatos tény, hogy egy ember életét vesztette, amikor kigyulladt egy faház a Pécshez tartozó Szigeti-tanyán. A hétvégén elzárt, vagy megközelíthetetlen településekről vagy kimaradt szolgáltatásokról nem érkezett jelentés” – közölte Dóka Imre, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!