2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Tízezer érdeklődő az 56'-os forradalomról szóló továbbképzésen

Tízezer pedagógus vett részt 2016 szeptemberétől 2019 októberéig az 1956-os forradalomról és szabadságharcról szóló továbbképzésen. A most lezárult program célja az volt, hogy a történelemtanárok megismerhessék az 56-os eseményekről szóló legújabb hazai és külföldi kutatások eredményeit.

  • Tízezer érdeklődő az 56'-os forradalomról szóló továbbképzésen

Óriási felelőssége van minden tanárnak, hiszen nem csak tudást adnak át, hanem személyiségeket is nevelnek - mondta Rétvári Bence az 1956-os emlékévhez kapcsolódó képzéssorozat záróeseményén.

Lehet, hogy évszámokról beszélnek, meg uralkodókról, meg csatákról meg aztán politikusokról, meg pártokról, meg különböző machinációkról, de igazából ez a személyiség fejlődéséhez járul hozzá. Hogy hisz-e abban, hogy érdemes szorgalmasan dolgozni, vagy nem-nem, csak szerencsében kell bízni, meg spekulálni kell, az visz előre

- mondta az EMMI parlamenti államtitkára, Rétvári Bence.

A képzés során a történészek és az oktatók a korszak feldolgozását segítő módszertani útmutatáson túl számos olyan összefüggésre is rávilágítottak, amelyek átadására nem csak a történelemórák nyújtanak lehetőséget.

Ha nem tanítjuk meg a történelmet, ha nem tudjuk, hogy honnan jöttünk, hogy kik vagyunk, hogy milyen nehézségeket gyűrtünk le, mi az amit jól csináltunk, mi az, amit rosszul csináltunk, akkor nem tudunk mihez viszonyítani, akkor nem kapunk erőt ahhoz, hogy szembeszálljunk a bármilyen akadállyal

- fogalmazott a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Schmidt Mária.

A képzéssorozatot az 1956-os Emlékbizottság támogatásával indította a Közép-és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány. A programban 2000 magyar közoktatási intézmény 10 ezer pedagógusa vett részt.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Simicskó István: Előbb-utóbb ebből káosz lesz + videó

Simicskó István: Előbb-utóbb ebből káosz lesz + videó

Jelenleg Németország megvédi a határait, azt csinálja, amit Magyarország 2015 óta tesz, ehhez képest az Európai Bizottság a nyáron kiszabott egy 200 millió eurós bírságot hazánkra, amelynek második felszólítása kedden fog lejárni. A témában vendégünk volt Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője.
Ahonnan bejelentkezett kollégánk, az a terület hamarosan víz alatt lesz + videó

Ahonnan bejelentkezett kollégánk, az a terület hamarosan víz alatt lesz + videó

Magyarországon a pusztító árhullam, gyakorlatilag mindenki védekezik. Harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el Budapest valamennyi árvízvédelmi szakaszán. Adorján Kira, a HírTV tudósítója számolt be a legfrissebb fejleményekről, majd kapcsoltuk Dóka Imrét, a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivőjét. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szentkirályi Alexandra: Minden segítő kéz számít + videó

Szentkirályi Alexandra: Minden segítő kéz számít + videó

Összefogásra, és összedolgozásra van szükség- jelentette ki a Fidesz budapesti elnöke, a közelgő árvíz-veszéllyel kapcsolatban. Szentkirályi Alexandra szerint a legfontosabb, hogy a szakemberekre hallgatva minél többen segítsenek, hogy megakadályozzák a közelgő katasztrófát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!