2021. március 7.,
vasárnap, Tamás napja

Tízéves lesz a Szent Gyermekség Műve Magyarországon

MTI

2019. május 31., péntek 07:01

Tízéves évfordulóját ünnepli szeptemberben a Pápai Missziós Művek Szent Gyermekség Műve, ebből az alkalomból szeptember 21-én a Szent István-bazilikában ünnepséget tartanak, amelyen Erdő Péter bíboros celebrál szentmisét, utána pedig a gyerekek látogatást tesznek a Parlamentben - mondta el a pénteki Magyar Hírlapnak a vatikáni missziós intézmény igazgatója.

Benvin Sebastian Madassery atya, aki a Pápai Missziós Művek négy működési területe - a Hitterjesztés Műve, Szent Péter Apostol Műve, a Missziós Unió és a Szent Gyermekség Műve - közül az utóbbit meghonosította Magyarországon, hozzátette, hogy az ünnepség fővédnökségét Áder János köztársasági elnök vállalta el.

Benvin Sebastian Madassery úgy vélekedett, a gyermekek a jövő zálogai, ahogyan ők fejlődnek, olyanná válik később a közösség, sőt, akár egy ország jövője múlhat rajtuk. Missziós szellemben való nevelésük célja, hogy felnőve közösségorientált, nyitott és felelősségvállaló tagjai legyenek a társadalomnak. "A kereszténység a közösség vallása. Még ha Európa individualistává is vált, Magyarország visszatért a gyermekek és a családok támogatásához."

Beszélt arról is, hogy Magyarországon ma 60-70 misszionárius van, és kétféle munkát végeznek: az egyik belföldre és a határon túli magyarokra koncentrál, a másik a fejlődő országok egyházaira.

Felhívta a figyelmet: jelenleg zajlik egy gyűjtés, amely Közép-Indiában élő szegény leánygyermekeket segít hozzá ahhoz, hogy önálló életet tudjanak kezdeni. Tavaly Pakisztánban segítettek, azelőtt afrikai országokban. "Magyarország nem olyan nagy és jómódú, mint Németország vagy Amerika, ahonnan dollár- és eurómilliók érkeznek. Inkább az a megható, ha sokakat megmozgat az ügy" - mondta, hozzátéve, hogy állandó hálózatuk mintegy ötszázan adakozóból áll. Évente csak egy nagy gyűjtést szerveznek, mert nem érdemes elaprózni az erőforrásokat.

MTI