2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Belföld

Tíz magyar katona indul Maliba

A Magyar Honvédség állományából legfeljebb 15 emberrel járul hozzá az EU mali missziójához – derül ki a magyar katonai szerepvállalásról szóló kormányhatározatból.

A Magyar Közlönyben megjelent dokumentum szerint a magyar katonák legkésőbb jövő május közepéig maradnak Maliban. A misszióra 555 millió forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el a kormány. Franciaország január elején indított katonai akciót a nyugat-afrikai országban a helyi iszlamista erők megállítására. A hadműveletek célja, hogy megvédjék Malit a nemzetközi terrorista csoportoktól.

„Tíz magyar katona megy – közölte Hende Csaba honvédelmi miniszter, hozzátéve: egy törzstiszt, aki hamarosan kiutazik előkészíteni a terepet, három egészségügyi kiképző és hat mesterlővész kiképző katonánk fog szolgálni az Európai Unió kiképző missziójában, melynek feladata tehát az, hogy a mali hadsereget, a törvényes mali kormány irányítása alatt álló hadsereget felkészítse arra, hogy az al-Kaidához tartozó, vagy az által befolyásolt szélsőséges terrorista elemekkel sikerrel tudják felvenni a küzdelmet."

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Menczer Tamás: Ilyet csak egy tróger csinál + videó

Menczer Tamás: Ilyet csak egy tróger csinál + videó

Magyar Péter az új Márky-Zay Péter - erről a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt. Menczer Tamás szerint Magyar Péter ugyanúgy sértegeti azokat az embereket, akik politikailag mást gondolnak, mint ő. A politikus rámutatott: az ügyvéd lenézi az idős embereket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!