2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Napi aktuális 10:30

Belföld

Titkosszolgálati akció része lehetett a brüsszeli rajtaütés

Titkosszolgálati akció része lehetett a rajtaütés a brüsszeli házibulin, amelyen Szájer József is részt vett - mondta Híradónknak Földi László biztonságpolitkai szakértő. Szintén erről a lehetőségről beszélt az MSZP-s Molnár Zsolt is az ATV-ben, aki szerint az időzítés is lényeges, hiszen vita folyik az Európai Unió és Magyarország között a költségvetési vétó miatt. A Szájer-ügy a jövő heti Nemzetbiztonsági bizottsági ülésen is napirendre kerülhet.

  • Titkosszolgálati akció része lehetett a brüsszeli rajtaütés

Ez az a brüsszeli ház, ahol azt a bulit tartották, amelyre a kijárási és gyülekezési korlátozások miatt a rendőrség csapott le, miután valaki bejelentést tett. A hírek szerint Szájer Józsefet már az utcán kapták el a rendőrök, miután az ablakon mászott ki. A belga ügyészség szerint táskájában kábítószert találtak. A belga sajtó 25 férfi részvételével tartott orgiáról ír, míg a már lemondott magyar EP-képviselő házibulit emleget közleményében, amelyben elismeri, valóban jelen volt az összejövetelen.

Szájer bocsánatot kért azért, mert megsértette a gyülekezési tilalmat, de azt cáfolta hogy a hátizsákjában talált kábítószer az övé, állítása szerint valaki beletette.

Ezen a felvételen látszik, hogyan törték be az ajtót a rendőrök. A híradónk által megkérdezett ügyvéd szerint azonban nem életszerű, hogy egy csendháborításról szóló bejelentés után ilyen agresszíven törnek be a házba.

Az uniós vétó miatt vadászta le egy külföldi titkosszolgálat Szájer Józsefet

- erről Vona Gábor a közösségi oldalán még kedden. A Jobbik egykori elnöke szerint gyanús, hogy éppen most derül ki egy ilyen ügy, miközben valószínűleg nem ez volt az első házibuli. Az expolitikus bejegyzésében arra is felhívja a figyelmet, hogy az ügy a brüsszeli magyar-lengyel ,,szabadságharcra” is negatív hatással lehet.

A titkosszolgalatok szerepét még Az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának MSZP-s tagja sem zárta ki.

Földi László biztonságpolitikai szakértő nagyon valószínű, hogy titkosszolgálati akció történt, kihasználva azt, hogy a képviselő meggondolatlanul viselkedett.

Stummer János, a Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos elnöke már közölte, a jövő heti ülésen napirendre kerül a politikus ügye. Hozzátette, Szijjártó Péter éves miniszteri meghallgatására is ekkor kerül sor, így a külügyminisztert kérdezhetik a Szájer-ügyből következő esetleges nemzetbiztonsági kockázatokról és más országok titkosszolgálatainak lehetséges beavatkozásairól.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!