2021. január 18.,
hétfő, Piroska napja

Titkosszolgálati akció része lehetett a brüsszeli rajtaütés

Hír TV

2020. december 2., szerda 19:09

Titkosszolgálati akció része lehetett a rajtaütés a brüsszeli házibulin, amelyen Szájer József is részt vett - mondta Híradónknak Földi László biztonságpolitkai szakértő. Szintén erről a lehetőségről beszélt az MSZP-s Molnár Zsolt is az ATV-ben, aki szerint az időzítés is lényeges, hiszen vita folyik az Európai Unió és Magyarország között a költségvetési vétó miatt. A Szájer-ügy a jövő heti Nemzetbiztonsági bizottsági ülésen is napirendre kerülhet.

Ez az a brüsszeli ház, ahol azt a bulit tartották, amelyre a kijárási és gyülekezési korlátozások miatt a rendőrség csapott le, miután valaki bejelentést tett. A hírek szerint Szájer Józsefet már az utcán kapták el a rendőrök, miután az ablakon mászott ki. A belga ügyészség szerint táskájában kábítószert találtak. A belga sajtó 25 férfi részvételével tartott orgiáról ír, míg a már lemondott magyar EP-képviselő házibulit emleget közleményében, amelyben elismeri, valóban jelen volt az összejövetelen.

Szájer bocsánatot kért azért, mert megsértette a gyülekezési tilalmat, de azt cáfolta hogy a hátizsákjában talált kábítószer az övé, állítása szerint valaki beletette.

Ezen a felvételen látszik, hogyan törték be az ajtót a rendőrök. A híradónk által megkérdezett ügyvéd szerint azonban nem életszerű, hogy egy csendháborításról szóló bejelentés után ilyen agresszíven törnek be a házba.

Az uniós vétó miatt vadászta le egy külföldi titkosszolgálat Szájer Józsefet

- erről Vona Gábor a közösségi oldalán még kedden. A Jobbik egykori elnöke szerint gyanús, hogy éppen most derül ki egy ilyen ügy, miközben valószínűleg nem ez volt az első házibuli. Az expolitikus bejegyzésében arra is felhívja a figyelmet, hogy az ügy a brüsszeli magyar-lengyel ,,szabadságharcra” is negatív hatással lehet.

A titkosszolgalatok szerepét még Az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának MSZP-s tagja sem zárta ki.

Földi László biztonságpolitikai szakértő nagyon valószínű, hogy titkosszolgálati akció történt, kihasználva azt, hogy a képviselő meggondolatlanul viselkedett.

Stummer János, a Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos elnöke már közölte, a jövő heti ülésen napirendre kerül a politikus ügye. Hozzátette, Szijjártó Péter éves miniszteri meghallgatására is ekkor kerül sor, így a külügyminisztert kérdezhetik a Szájer-ügyből következő esetleges nemzetbiztonsági kockázatokról és más országok titkosszolgálatainak lehetséges beavatkozásairól.

Hír TV