2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Titkos ügynöknek vallja magát a Budapesten elfogott szír terrorista

  • Titkos ügynöknek vallja magát a Budapesten elfogott szír terrorista

Görög titkos ügynök – ezt állította magáról F. Hassan a letartóztatásakor – tudta meg a Magyar Nemzet. A reptéren elfogott szír terrorista azt mondta a nyomozóknak: az Iszlám Állam Európába jött terroristáinak a felkutatásában segít.

A lefejezéses gyilkosságokban is részt vett férfi azt is mondta: öt gyereke és a felesége várja Görögországban, akik szintén menedékjogot kaptak. Az anonim bankkártyával is rendelkező terrorista a szakértők szerint profi felkészítést kaphatott arról, hogyan viselkedjen az EU-ban. Két és félév alatt több uniós országban megfordult.

F. Hassan terrorkapcsolatainak felderítése és a nyomozás azért is sürgős, mert ezrével érkeznek Európába a Szíriából és Irakból elszökött szélsőségesek – teszi hozzá a Magyar Nemzet cikke.

„Ez az illető – úgy ahogy más migránsok is – az ügyvédje elmondása alapján, még a Brüsszel által támogatott, szponzorált migránskártyához is hozzájutott. Az ügyvédje azt is mondta, hogy erről felvett 150 ezer forintnyi eurót vagy akár többet. Ez a migránskártya-program egyébként zajlik, ezt a brüsszeliek még most is működtetik. Januárban 67 ezren kaptak ilyen kártyát. És mi már a kezdetektől mondtuk, hogy ez a kártya, ez a program veszélyes, mert nem csak a migrációt, hanem közvetve akár a terrorizmust is finanszírozhatják, mert hogyha egy migránsok között elkeveredett terroristához jut és ezt a készpénzt ő felveszi, akkor ő nyugodtan költheti terrorcélokra is ezt az összeget” – mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!