2019. december 11.,
szerda, Árpád napja

Titkos ügynöknek vallja magát a Budapesten elfogott szír terrorista

Hír TV

2019. március 27., szerda 08:03, frissítve: szerda 14:47

Görög titkos ügynök – ezt állította magáról F. Hassan a letartóztatásakor – tudta meg a Magyar Nemzet. A reptéren elfogott szír terrorista azt mondta a nyomozóknak: az Iszlám Állam Európába jött terroristáinak a felkutatásában segít.

A lefejezéses gyilkosságokban is részt vett férfi azt is mondta: öt gyereke és a felesége várja Görögországban, akik szintén menedékjogot kaptak. Az anonim bankkártyával is rendelkező terrorista a szakértők szerint profi felkészítést kaphatott arról, hogyan viselkedjen az EU-ban. Két és félév alatt több uniós országban megfordult.

F. Hassan terrorkapcsolatainak felderítése és a nyomozás azért is sürgős, mert ezrével érkeznek Európába a Szíriából és Irakból elszökött szélsőségesek – teszi hozzá a Magyar Nemzet cikke.

„Ez az illető – úgy ahogy más migránsok is – az ügyvédje elmondása alapján, még a Brüsszel által támogatott, szponzorált migránskártyához is hozzájutott. Az ügyvédje azt is mondta, hogy erről felvett 150 ezer forintnyi eurót vagy akár többet. Ez a migránskártya-program egyébként zajlik, ezt a brüsszeliek még most is működtetik. Januárban 67 ezren kaptak ilyen kártyát. És mi már a kezdetektől mondtuk, hogy ez a kártya, ez a program veszélyes, mert nem csak a migrációt, hanem közvetve akár a terrorizmust is finanszírozhatják, mert hogyha egy migránsok között elkeveredett terroristához jut és ezt a készpénzt ő felveszi, akkor ő nyugodtan költheti terrorcélokra is ezt az összeget” – mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.