2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Teljesen akadálymentes a felújított Arany János utca

Teljesen akadálymentes a felújított a belvárosi Arany János utca – erre hívta fel a figyelmet a fővárosi kerület polgármestere. Szentgyörgyvölgyi Péter hangsúlyozta, hazánk első klímatudatos utcáját a gyengénlátók és a mozgáskorlátozottak is biztonságosan használhatják.

  • Teljesen akadálymentes a felújított Arany János utca

Először sétált végig a felújított Aranya János utcán mozgássérült osztálytársaival az egyik diáklány. Elmondása szerint végig biztonságban érezte magát.

"Egyáltalán nem okozott nehézséget, nagyon puha volt a talaj. És ez a gyönyörű utca és a fák, a gyönyörű virágok, minden annyira csodálatos volt” - így jellemezte a felújított utcát a diáklány.

A teljesen akadálymentes utcát a Mozgásjavító Általános Iskola diákjai tesztelték.

"Bármilyen mozgáskorlátozottsággal lévő személy kényelmesen és biztonsággal tud közlekedni akármilyen eszközzel: akár kerekesszékkel, mechanikus vagy elektromos székkel, akár járókerettel vagy akár mondjuk bármilyen bottal közlekedik” - mondta Locsmándi Alajos, az iskola igazgatója.

Az V. kerület polgármestere elmondta, hogy a speciális útburkolati jelzések kialakítása mellett a járdát is szélesítették és egy szintbe hozták az útpályával.

"Az elmúlt tíz év fejlesztései mind azt mutatják, hogy erre igenis igény van. Ma elmondható az, hogy Budapesten, sőt, mi több Magyarországon itt van a belvárosban a legnagyobb egybefüggésű olyan terület, ami tulajdonképpen akadálymentesített” - büszkélkedett Szentgyörgyvölgyi Péter kerületi polgármester.

A polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy hamarosan a Hild téren épülő játszóteret is átadják, ami szintén akadálymentes lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!