2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Távozik posztjáról a Pesti úti idősotthon vezetője

Saját kérésére, közös megegyezéssel, május 31-i hatállyal távozik posztjáról Skultéti József, a Pesti úti Idősek Otthonának vezetője - közölte Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes csütörtökön az MTI-vel.

  • Távozik posztjáról a Pesti úti idősotthon vezetője

Az intézmény vezetését Merucza Erika gazdasági vezető veszi át, a fővárosi önkormányzat az intézményvezetői posztra pályázatot ír ki.

Gy. Németh Erzsébet azt írta: a fővárosi önkormányzat köszönetét és elismerését fejezi ki Skultéti Józsefnek, aki 49 évet dolgozott a közszolgálatban, amiből 30 évet a szociális ellátásban, 25 évet pedig a főváros szolgálatában töltött.

A közlemény szerint "Skultéti József személyes hangvételű, megrázó levélben kérte felmentését a főpolgármestertől". Ebben azt írja, 2016-os kinevezése óta az intézményben végzett szakmai munkát minden alkalommal elismerően értékelték, mind a hatósági ellenőrzések, mind az ellátottak és hozzátartozók visszajelzései erről tanúskodnak. Ez a helyzet megváltozott, amikor a koronavírus-járvány idején ugyanazok az ellenőrök, akik korábban színvonalasnak ítélték a szakmai munkát, egyszerre olyan hiányosságokról kezdtek jelentéseket írni, amelyeket korábban nem észleltek - tette hozzá a távozó vezető.

Úgy fogalmazott: kiábrándító, egyben méltánytalan helyzetet teremtettek az ott dolgozók számára azok a médiumok, amelyek "az ellátás részleteit nem ismerve, a jogszabályokkal nem törődve becsmérelték" az otthont. "Túl sok gondozottunkat győzte le a járvány úgy, hogy közben a kiváltó okok ismeretlenek maradtak. Túl sok kiváló szakember hagyta el a pályát és sok-sok év szolgálat után otthonunkat azért, mert tovább nem voltak hajlandóak újra és újra átélni a folyamatos (...) megaláztatásokat. Túl sok nekem látni ennek a nagyszerű intézménynek (...) hatóságilag szentesített hírhedtté tételét" - áll Skultéti József lemondólevelében.

A Fővárosi Önkormányzat továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy megóvja a Pesti úti idősotthon lakóit és munkatársait "a lakájmédia nem szűnő alantas és hazug rágalmaitól" - fogalmaz közleményében Gy. Németh Erzsébet, hozzátéve: "a hazug rágalmakat megfogalmazóktól és az azoknak teret adó lakájmédiával szemben" jogi úton vesznek elégtételt.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!