2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Szinbád

Következik:

Híradó 23:00

Belföld

Tavaszra megújul a zalakarosi fürdő gyógycentruma

Tavaszra megújul a zalakarosi fürdő gyógycentruma. A beruházás értéke meghaladja a 600 millió forintot. A tervek szerint megduplázzák a szaunaház férőhelyeit és új panorámamedence is épül.

  • Tavaszra megújul a zalakarosi fürdő gyógycentruma

1994 óta várják a fürdőzőket zalakarosi gyógycentrum, de most már halaszthatatlan az intézmény korszerűsítése. Mivel a kivitelezés egy része a téli időszakra esik, ezért a munkálatok speciális beavatkozást igényelnek.

„A ragasztott főtartó marad meg egyedül a szerkezetből, azon kívül minden elbontásra kerül, lecsupaszításra kerül. Talán specifikus munkafolyamatként említeném egy különleges alapozási technológia készül, mivel az épület alapozása mellett elég mélyen légtechnikai vezetékek közműalagútban, illetve fölben elhelyezve” – vázolta Varga Ignác, a Szabadics Zrt. magasépítészeti munkatársa.

A fürdő vezetése azt várja, hogy beruházás után a létesítmény kiérdemli a legmagasabb nemzetközi elismerést.

„Gyakorlatilag az egész épület megújul, úgy, hogy megtartjuk az egyedi formavilágát és stílusát az épületnek. Emellett megújul a gyógykert is, ahol szintén kicseréljük a burkolatokat, pihenőboxokat és a kerítéseket. Az év végére szeretnénk elérni, hogy a fürdő összes létesítménye ötcsillagos minősítésre alkalmas legyen, és a következő évben tervezzük az Európai Fürdőszövetség nemzetközi ötcsillagos minősítésének a megszerzését” – ismertette a Gránit Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója, Cziráki Zoltán.

A zalakarosiak egy kisebb sikert már most elkönyvelhettek, hiszen az Év fürdője szavazáson a második legnépszerűbb helynek bizonyultak.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!