2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Társadalmi elismerés övezi a magyar oltási programot

A hatékonyan zajló oltási folyamatnak köszönhetően a koronavírus-járvány harmadik hulláma tetőzött Magyarországon, a beoltottak száma meghaladta a 3,8 millió főt. A közeljövőben megindulhat a 16-18 évesek oltása, valamint azok a polgárok is megkaphatják a vakcinát, akik három hónapon belül fertőződtek meg a koronavírussal. Magyarország az átoltottság tekintetében továbbra is a második helyen áll az uniós tagállamok rangsorában. A magyarok 39 százaléka már hozzájutott a védőoltáshoz, szemben az európai uniós 22 százalékos átlaggal. A Századvég megvizsgálta a hazai oltási programmal, a magyar kormány járványkezelésével, a brüsszeli vakcinabeszerzésekkel, továbbá a gazdaság és az élet újraindításával kapcsolatos lakossági attitűdöket.

  • Társadalmi elismerés övezi a magyar oltási programot

Magyarország Kormánya az elmúlt hónapokban több lépést tett annak érdekében, hogy minél több ember, minél rövidebb idő alatt juthasson hozzá a koronavírus elleni védőoltáshoz. Többek között a Szputnyik V és a Sinopharm oltóanyagok beszerzése, az oltópontok felállítása, illetve az online időpontfoglalás lehetőségének bevezetése egyaránt hozzájárultak az oltási folyamat felgyorsításához. Megállapítható, hogy a magyar oltási stratégiát társadalmi elismerés övezi. A felmérés alapján kijelenthető, hogy a megkérdezettek háromnegyede (75 százaléka) elégedett azzal, ahogyan az oltási folyamat zajlik Magyarországon. Ezzel összefüggésben a magyarok 61 százaléka pozitívan értékeli a kormányzat járványkezelési teljesítményét, míg a 38 százalékuk elégedetlenségét fejezte ki ebben a kérdésben.

A koronavírus térhódítása közepette kulcsfontosságú lett volna az Európai Unió vezetésének gyors és hatékony reakciója a járvány okozta kihívások sikeres európai kezelése érdekében. A brüsszeli szervek azonban súlyos hibákat vétettek a – koronavírus legyőzésének kulcsát jelentő – vakcinák beszerzése során, melynek eredményeként oltóanyaghiány alakult ki a kontinensen. Ennek fényében kevésbé meglepő, hogy a magyar válaszadók többsége (54 százaléka) elégedetlen azzal, ahogy Brüsszel az uniós oltóanyag-beszerzéseket kezelte.

A magyar oltási program eredményessége azt is jelenti, hogy a lakosság egyre szélesebb körben nyer védettséget a koronavírussal szemben, amely lehetővé teszi a korlátozó intézkedések biztonságos, fokozatos feloldását. A kutatás rámutat, hogy a magyarok több mint kétharmada (69 százaléka) egyetért a gazdaság és az élet fokozatos újraindításával, ezzel szemben a 29 százalékuk nem támogatja ezeket a lépéseket.

Századvég Alapítvány

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Súlyos vádak érték Osváth Zsoltot

Súlyos vádak érték Osváth Zsoltot

A Noryna Diamond néven ismert transznemű influenszer azzal vádolta meg a nyíltan homoszexuális youtubert, Osváth Zsoltot (VV Zsolti), hogy kiskorúval létesített szexuális kapcsolatot, írta meg a Magyar Jelen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Hárítani fogja a felelősséget Újbuda baloldali vezetése a kerület óvodájának pedofil-botrányában?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!