2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Belföld

Tarlós nem mondana le a nagyberuházásokról

Blöffnek tartja Falus Ferenc programját a hivatalban lévő főpolgármester. Tarlós István szerint az ígéretek egyik fele teljesíthetetlen, más részeket ugyanakkor a főváros már folyamatban lévő munkáiból emelt át a baloldali kihívó. A jelenlegi városvezető nem mondana le Budapest nagyberuházásairól annak ellenére sem, hogy emiatt a napokban a kancelláriaminiszterrel is összeszólalkozott.

Egy ágyúval nyitotta meg Budapest főpolgármestere a Múltidéző vásárt a Népligetnél. „Kicsit meglepett, hogy nekem kellett lőni, kettőt is, mert inkább azt szoktam meg, hogy rám lőnek” – humorizált a főpolgármester.

Tarlós Istvánt nemcsak az ellenzék támadta az elmúlt hetekben. Mindennaposak voltak az üzengetések a kancelláriaminiszterrel is. A főpolgármester nem akar lemondani a budapesti nagyberuházásokról, a kancelláriaminiszter azonban – sajtóhírek szerint – több fejlesztést is leállítana arra hivatkozva, hogy a brüsszeli előírások miatt azokra nem adható uniós pénz. Legutóbb Lázár János azt nyilatkozta: a kormány támogat minden fővárosi fejlesztést, amit Brüsszel jóváhagy. Tarlós szerint ez a gyakorlatban nem így működik.

– Ez a dolog megfordítva igaz, és ezt mindenki tudja, aki az uniós támogatások közelében van. Az unió csak azt támogatja, amit a kormány támogat. Nem irkál bele a kormány listáiba. Amit a kormány nem támogat, azzal az unió nem is foglalkozik – mondta a főpolgármester.


Tarlós István a többi között elkezdené a Lánchíd rekonstrukcióját vagy folytathatná a 3-as metró felújítását. A baloldal közös főpolgármester-jelöltjének programját viszont blöffnek tartja. „Praktikus értelemben nyilván megfinanszírozhatatlan. Olyan elemeket is tartalmaz, amik a mi folyamatban levő munkáinkból lettek átemelve, de nekem inkább azt tűnt fel, hogy nem a praktikus része az, amire épül, hanem az emberek félrevezetésére irányul.”

Tarlós azt mondta: Falus Ferenc nem tudná megakadályozni, hogy a Miniszterelnökség a Várba költözzön, mert nem a főváros a terület tulajdonosa, és adókedvezményt sem tudna adni a vállalkozásoknak a jelenlegi szabályok szerint, mert a helyi adókat a kerületek és nem a főváros veti ki.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt legújabb Facebook-bejegyzése arra utal, hogy Brüsszelben kiadták az ukázt: Soros kitartottjai, egyesüljetek! Márki-Zay Péter most azzal büszkélkedett a Facebook oldalán, hogy Daniel Freunddal, Magyarország "nagy barátjával" találkozott. A hírre a Vezércikk vendégei is reagáltak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jön az autósok rémálma, az ónos eső!

Jön az autósok rémálma, az ónos eső!

A katasztrófavédelem azt ajánlja az autósoknak, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális időjárási helyzetről, az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a meteorológiai szolgálat honlapján, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!