2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Moziklip

Következik:

Moziklip 20:10

Belföld

Tarlós István: Szentkirályi Alexandrának reális esélye van megnyerni a főpolgármesteri választást + videó

"A komolyan vehető jelöltek közül Szentkirályi Alexandra rendelkezik a legtöbb tapasztalattal a főváros ismeretét tekintve." - vélekedik Tarlós István a júniusi önkormányzati választások kapcsán.

  • Tarlós István: Szentkirályi Alexandrának reális esélye van megnyerni a főpolgármesteri választást + videó

A Fidesz budapesti választmánya ma felkért, hogy fogadjam el a főpolgármesteri-jelöltséget, és küzdjek meg szülővárosomért, a budapesti emberekért. Egyfelől nagy megtiszteltetés ez, amelyet tisztelettel fogadok el." - így jelentette be csütörtökön közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra, hogy a Fidesz-KDNP-jelöltjeként elindul a főpolgármesteri-pozícióért az önkormányzati választáson. A volt kormányszóvivő úgy fogalmazott: Budapest ma Gyurcsány Ferenc fogságában van, ugyanis a volt miniszterelnök érdeme, hogy Karácsony Gergelyből főpolgármestert csinált, aki 2010 előtti baloldali politika lejárt lemeze és aki a múlt embere a jövő városának élén. Szentkirályi Alexandra hozzátette: Budapest többet érdemel és olyan főpolgármestert, aki nem a kormány ellen harcol, hanem együttműködik vele a budapestiek gyarapodása érdekében.

Szentkirályi Alexandrának van a legtöbb rálátása az önkormányzat spektrumának egészére, aki erős lobbierővel rendelkezik és mellette jól is kommunikál - erről már a volt főpolgármester beszélt a hirado.hu-nak adott nyilatkozatában. Tarlós István úgy látja, hogy Szentkirályi Alexandrának reális esélye lehet a győzelemre is, amennyiben a pozitív kommunikációra helyezi a hangsúlyt. A volt politikus szerint számít a megjelenés is és nem mindegy milyen a város arca. Mostanáig Karácsony Gergelyen és Szentkirályi Alexandrán kívül a Jobbik-Konzervatívok és a Mi Hazánk állított főpolgármester-jelöltet Brenner Koloman, illetve Grundtner András személyében. Az még továbbra sem dőlt el, hogy Vitézy Dávid is elindul-e a főpolgármesteri tisztségért az LMP támogatásával.

Kanász-Nagy Máté. frakcióvezető-helyettes, LMP: "Azt látjuk, hogy az elmúlt években Budapest a pártpolitikai csatározásoknak a színhelyévé vált" - erről az LMP frakcióvezető-helyettese beszélt. Kanász-Nagy Máté szerint mind Szentkirályi Alexandra, mind Karácsony Gergely ezt erősíti.

Kanász-Nagy Máté, frakcióvezető-helyettes, LMP: "Az LMP szeretné kiszabadítani Budapestet ebből a szellemi polgárháborúból, és mi azt mondjuk, hogy ehhez egy harmadik útra és egy harmadik személyre van szükség. És nyilván nem titok az sem, hogy mi Vitézy Dávidban látjuk ennek a helyzetnek a megoldását, és Budapest ügyeinek előmozdítását, az előrelépést."

Kanász-Nagy Máté elmondta: előrehaladott tárgyalásokat folytatnak Vitézy Dáviddal. Amint az eredményre vezet, azonnal közlik - tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!