2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:40

Belföld

Tarlós István: Karácsony Gergely elhajtotta a bicskei pedofilügy támogatást kérő áldozatait + videó

2011-ben a főváros akkori vezetése, feljelentést tett a rendőrségen a Bicskén történtek miatt - erről beszélt Tarlós István az ATV-ben. A korábbi főpolgármester emlékeztetett: pár évvel ezelőtt a sértettek Karácsony Gergelyhez fordultak, de a városvezető nem indított vizsgálatot. Közben döntött a bíróság: rács mögött marad a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója.

  • Tarlós István: Karácsony Gergely elhajtotta a bicskei pedofilügy támogatást kérő áldozatait + videó

Eseti bizottság felállításáról döntött szerda délelőtt a Fővárosi Közgyűlés a bicskei gyermekotthonban történtek miatt: ennek feladata, hogy a gyermekvédelmi rendszer iránt megrendült bizalmat helyreállítsa.

A kormánypártok fővárosi frakcióvezetője viszont Karácsony Gergely pusztán politikai célokra akarja felhasználni a gyermekvédelem ügyét. Szerinte a főpolgármester nem akart érdemi vizsgálatot, hiszen már kimondta a saját politikai ítéletét. Wintermantel Zsolt arra hívta fel a figyelmet, hogy a gyermekotthon ügyét azonban nem 2011-től kell vizsgálni, hiszen a pedofíliáért jogerősen elítélt igazgatóját 1990-ben nevezte ki a Fővárosi Közgyűlés akkori oktatási bizottsága.

2011-ben a főváros akkori vezetése feljelentést tett a rendőrségen, mivel a nyomozóhatóságnak szélesebb eszközei vannak egy ügy felderítésére, mint egy vizsgálóbizottságnak - erről már Tarlós István beszélt az ATV műsorában. A korábbi főpolgármester arra hívta fel a figyelmet,

2020-ban maguk sértettek fordultak Karácsony Gergelyhez, de a frissen kinevezett városvezető nem indított vizsgálatot.

Tarlós István kiemelte, utólag nem ért egyet azzal, hogy kitüntetést kapott a bicskei gyermekotthon igazgatója, de ha polgármester marad, kezdeményezte volna a visszavonását. Hozzátette, az intézmény akkor már több éve nem tartozott a fővároshoz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!