2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Tarlós István: gyakorlatilag az történt, amit Lázár János javasolt + videó

Március elseje után is érvényes marad a Budapest-bérlet minden városon belüli közösségi közlekedési szolgáltatónál, ráadásul még az ára is csökken. 9500 forint helyett 8950 forintba kerül majd! – erről Karácsony Gergely posztolt közösségi oldalán.

  • Tarlós István: gyakorlatilag az történt, amit Lázár János javasolt + videó

A főpolgármester, illetve az építési és közlekedési miniszter tegnap állapodott meg a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés rendezéséről. Tarlós István, volt főpolgármester szerint gyakorlatilag az történt, amit Lázár János javasolt.

Lázár János építési és közlekedési miniszter még január elején jelentette be: újabb ajánlatot tesz a főpolgármesternek, hogy rendeződjön a Budapest-bérlet káosz.

Én azt mondom, hogy mi elfogadjuk a VOLÁN a HÉV és a MÁV járatokon a Budapest-bérletet. A budapestiek pedig, a fővárosi önkormányzat fogadja el az országbérletet, a vármegyebérletet a főváros által működtetett összes tömegközlekedési eszközön – mondta Lázár János.

Most megszületett a megállapodás, marad a Budapest-bérlet, amely változatlanul érvényes lesz a főváros egész területén, a BKK mellett a MÁV, a Volán és a HÉV járatain is. A Pest vármegyére váltott havi bérletet és a havi országbérletet pedig elfogadják a BKK járatain is. A felek megállapodtak abban, hogy a befolyt bevételeket teljesítményarányosan osztják meg. Mindezt már március elsejétől.

A közös megállapodás után Karácsony Gergely rögtön a saját érdemeként próbálta beállítani a Budapest-bérlet körüli változásokat, amit Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakciójának vezetője sem hagyott szó nélkül.

Köszönjük, hogy ezt legalább nem szúrta el és elfogadta a kormány ajánlatát!

Tarlós István, volt fideszes főpolgármester szerint az utasok jól járnak, bár a megállapodás egyes részletei további egyeztetéseket igényelnek.

Az az új elem, hogy az érvényességi terület sajátosságainak figyelembevételével teljesítményarányosan fogják a bevételt elosztani, hát, itt azt tudni kell, hogy ki mit ért azon, hogy érvényességi terület sajátosságai, mert ahhoz, hogy ez valóban egy új elem legyen, meg működjön is, ehhez az kell, hogy Lázár miniszter úr és a városvezetés ezt a fogalmat, ezt az összetett fogalmat, ezt azonosan értelmezi – hangsúlyozta Tarlós István.

A Budapest-bérlet árát egyébként – a korábbi emelésekkel ellentétben – csökkenteni volt kénytelen a főváros. Annak az ára ugyanis eddig meghaladta a vármegyebérletét. Március 1-től így 9500 helyett 8950 forintot kell majd fizetni. A kényszerű intézkedést elsőként a főpolgármester, mint óriási győzelmet jelentette be.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hasfájós és sírós volt a csecsemő, apja csaknem halálra verte

Hasfájós és sírós volt a csecsemő, apja csaknem halálra verte

1 év 6 hónap – végrehajtásában 3 évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte a Tatabányai Törvényszék az a férfit, aki még 2021 őszén többször is olyan súlyosan bántalmazta néhány hónapos gyermekét, hogy a csecsemő életveszélyes állapotba került.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Súlyos vádak érték Osváth Zsoltot

Súlyos vádak érték Osváth Zsoltot

A Noryna Diamond néven ismert transznemű influenszer azzal vádolta meg a nyíltan homoszexuális youtubert, Osváth Zsoltot (VV Zsolti), hogy kiskorúval létesített szexuális kapcsolatot, írta meg a Magyar Jelen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!